5 Euro NCAP stjerner til Suzuki SX4 S-Cross

Suzuki SX4 S-Cross

Den nye familie-crossover fra Suzuki klarede den krævende sikkerhedstest fra Euro NCAP med et flot resultat i alle 4 kategorier og et samlet resultat på de maksimale 5 stjerner.

Suzukis nyeste model, familie-crossoveren Suzuki SX4 S-Cross blev introduceret i starten af oktober måned til priser fra kr. 219.990. Den kombinerer køreglæde med en rigtig god anvendelighed og rummelighed i både kabine og bagagerum. Og med sit flotte crossover design og en for klassen flot brændstoføkonomi, tilbyder den de danske bilkøbere et nyt og spændende alternativ til de mere traditionelle familiebiler.

Udstyrsniveauet er højt med både aircondition, el-ruder for og bag, fjernbetjent centrallås og fartpilot i alle modeller. S-Cross’ strukturelle sikkerhed er tilgodeset med et stift og let karrosseri med stor brug af højstyrkestål. Dertil kommer som standard 7 airbags, antiudskridning (ESP), elektronisk fordeling af bremsekraften (EBD), bremseassistent (BAS) og automatisk dæktrykskontrol (TPMS). Og nu har uafhængige Euro NCAP haft bilen igennem deres krævende sikkerhedstest.

5 stjerner med god margin
Euro NCAP testen består af 4 hovedkategorier, hvor bilen bedømmes på dens egenskaber til at beskytte voksne, børn og fodgængere og på dens sikkerhedsudstyr. Og i alle 4 kategorier er konklusionen af testen, at bilen klarer kravene til en samlet 5-stjernet karakter med god margin. Fx scorede bilen hele 33 point i voksenbeskyttelse, hvor både frontal-, side- og pæletesten blev gennemført med et flot resultat og uden anmærkninger. Her fik forsæder og nakkestøtter også topkarakter for deres evne til at beskytte mod piskesmæld.

Også børnebeskyttelsen klarer den nye S-Cross med bravur, og den får blandt andet maksimum point for beskyttelse af et barn i en bagudvendt stol på passagersædet. Og i fodgængertesten kommer bilen også ud med en karakter, der ligger pænt over kravene. Sammen med en godkendt test af bilens sikkerhedsudstyr lander den samlede stjernehøst på de maksimale 5 stjerner og en vægtet score på 85 ud af 100% . Den nye Suzuki S-Cross placerer sig derved rigtigt pænt i feltet af biler, der har gennemgået den skærpede 2013 udgave af Euro NCAP testen.

Lukket for kommentarer

Indlæg navigation