Blind kunstners maleri af ny Volvo S60 bortauktioneres på eBay

Volvo S60 blind kunstner

Den blinde, tyrkiske kunstner Esref Armagan blev inviteret til Volvo i Göteborg for at male den endnu ikke præsenterede, nye Volvo S60. Hans arbejde blev filmet – Volvo S60 Blind Preview – og filmen vist på blogs, YouTube, Facebook og andre media. Nu bliver maleriet bortauktioneret på eBay i perioden 7. til 17. december. Det beløb, maleriet indbringer, tilfalder World Blind Union.

 

Den nye Volvo S60 bliver introduceret næste år på biludstillingen i Geneve, men allerede i oktober i år fik Esref Armagan lov at “se” bilen i Volvo’s hovedkontor i Göteborg. Her mødtes han med chefdesigner Peter Horbury, som viste kunstneren den velbevogtede hemmelighed.

Ved hjælp af hænderne følte Esref Armagan sig frem på den nye bil, hvorefter han malede den. Det hele blev filmet. Volvo-fans verden over gav filmen, Volvo S60 Blind Preview, en overvældende modtagelse. Den kan ses på http://www.youtube.com/user/VolvoCarsNews#p/u/2/7CNx3qTI8xA og på www.facebook.com/volvo.

Nu har Volvo besluttet at bortauktionere maleriet på eBay.

Esref Armagan er født blind og har lært sig selv at tegne og male på en måde, der forbløffer videnskaben verden over. Hans kunstværker udstråler lys og farvedybde. Han har deltaget i programmer på BBC og CNN.

Det beløb, maleriet indbringer, doneres til World Blind Union (WBU) – en velgørende organisation med basis i Canada. Det fulde beløb går til WBU, som er en upolitisk og ikke religiøs non-profit organisation, der repræsenterer over 160 millioner helt og delvis blinde personer i 177 lande.

Auktionen afvikles på eBay Canada, men kan nås verden over via www.ebay.com/volvo. Den løber over ti dage med start den 7. december.

Lukket for kommentarer

Indlæg navigation