Chevrolet Orlando – stor familiebil til skarp pris

229.995 kroner er en helt normal pris for en almindelig mellemklassebil på danske nummerplader. Men det er også prisen på den helt nye Chevrolet Orlando, som introduceres hos de danske Chevrolet-forhandlere i weekenden den 12.-13. marts.

Orlando er en mellemstor multibil, hvor længden på 4,65 meter og højden på 1,63 meter afslører, at der er temmelig meget plads gemt under de moderne, kraftfulde, ja næsten dristige linjer. Orlando er så rummelig, at der er blevet plads til en ekstra sæderække og dermed giver bilen mulighed for at transportere i alt syv personer. Det burde række til selv den mest velvoksne børnefamilie. 

Fleksibel

Men Orlando er også en fleksibel bil. De mange sæder kan naturligvis foldes ned og sammenstilles i et utal af kombinationer. Derved kan pladsen tilpasses de aktuelle transportbehov. Hvis den bagerste sæderække er nedfældet, disponerer man over ikke mindre end 727 liter bagageplads, og benytter man alene Orlando’ens forsæder, er bagagekapaciteten øget til næsten halvanden kubikmeter. Væsentligt er det også, at læssehøjden er usædvanlig lav og bagagerummet regulært indrettet med store plane flader.

Chevrolet Orlando er baseret på samme tekniske platform som Chevrolet Cruze. Dermed er der garanti for, at bilen på den ene side er yderst velkørende, på den anden side også meget sikker. 6 airbags samt ESP er også standard i Chevrolet Orlando. Der er 3-punkts sikkerhedsseler ved samtlige siddepladser og ISOFIX barnestolsbeslag, så også de mindste kan transporteres trygt og godt.

Højt udstyrsniveau

Udstyrsniveauet er forbavsende højt – ikke mindst set i forhold til prisen. Foruden de elektroniske kørehjælpemidler inkluderer listen også aircondition, som nok kan være en fordel, når familien skal på ferie sydpå i den varme sommerperiode. Tagbøjlebeslag gør det muligt, at øge bagagekapaciteten endnu mere, multijusterbart førersæde og passagersæde giver optimale forhold for dem, der befinder sig forrest i kabinen, og der findes tre 12-volt udtag fordelt ved de tre sæderækker, så man kan tilslutte køletaske, computere, mobiltelefoner, navigationsudstyr og hvad man nu bringer med på en rigtig biltur.

Bilens lydudstyr inkluderer radio og CD-spiller, der er MP3 kompatibel og gør det muligt at tilkoble eksternt udstyr som f.eks. en mobiltelefon eller iPod via AUX-indgangen. Orlando er desuden udrustet med tyverialarm, som gør det lettere at sikre, at man kan have sine ting i fred – og vil man beskytte sig yderligere imod at friste tyvagtige sjæle, findes der skjulte rum bag radioen (til f.eks. iPod’en) og i bagagerummet.

Billig – også i drift

Den lave anskaffelsespris sætter Chevrolet Orlando i perspektiv. Og den er heller ikke kostbar at køre i. Fabrikkens specifikationer siger 13,7 kilometer på en liter benzin, og det til trods for at man har en kraftfuld 141 hestes 1,8 liters motor placeret under motorhjelmen. Den gode brændstoføkonomi, bilens størrelse taget i betragtning, gør det desuden muligt at følge fint med i trafikken: 0-100 km/t på 11,6 sekunder og en tophastigheden på 185 km/t.

Med i købet følger også et gratis abonnement i tre år på Chevrolets Euroservice, som inkluderer 3 års gratis døgnassistance i mere end 40 europæiske lande i forbindelse med havari.

Og sidst, men ikke mindst, har Chevrolet – som i det øvrige modelprogram – attraktive finansierings- og forsikringstilbud på Chevrolet Orlando, som betyder, at også unge familier kan anskaffe sig en bil, der er stor nok til at dække en aktiv livsstil og en måske voksende børneflok.

Lukket for kommentarer

Indlæg navigation