Continental igen testvinder – SUV-dæk hitter internationalt

Porsche Cayenne GTS

I Norge har et magasin kåret Continentals dæk som de bedste i tests over flere år. I Polen er Continental ContiPremiumContact 5 kåret som bedste sommerdæk til personbiler. Og i Rusland har ContiSportContact 5 netop vundet stort i en SUV-test

I den danske Continental-organisation er begejstringen ikke til at tage fejl af. De mange stærke placeringer i både nationale og internationale dæktests taler deres tydelige sprog: Continental vinder den ene test efter den anden – og hvis ikke de får førstepladsen, så finder man med meget stor sandsynlighed konsekvent et af koncernens dæk i top 3.

- Det er vi naturligvis meget glade for, siger adm. direktør Georg Nielsen fra Continental Dæk Danmark A/S i en kommentar til de seneste testresultater.

- Vi har altid argumenteret for kvalitet, trafiksikkerhed og komfort i forbindelse med markedsføringen af vores produkter. Og trods den globale krise, hvor folk er tilbageholdende med at bruge penge, så kan vi se, at både de professionelle købere af dæk og de private forbrugere vælger at investere i kvalitet, når de skal købe dæk, fastslår Georg Nielsen.

Og den danske direktør har noget at have tilliden til sine produkter i. Det vidner en række helt nye og offentliggjorte testresultater i flere lande om.

Det norske Forbrugerråd anbefaler

Det norske magasin ”Vi Menn” har netop offentliggjort en undersøgelse, som det norske Forbrugerråd har gennemført.

Rådet har sammenlignet resultaterne af ni års tests, hvor 275 dæk fra 51 producenter har dystet på kryds og tværs. Ved at have fokus på de 24, der er testet mindst tre gange, konkluderer det norske Forbrugerråd, at Continental over tid har klaret sig bedst.

- Vores analyse viser, at tyske Continental er i en klasse for sig. Testresultatene viser at de over tid laver de klart bedste og sikreste sommerdæk, konkluderer testleder Jogrim Aabakken i Forbrukerrådet.

Udtalelsen får bladet ”Vi Menn” til at udnævne Continental til ”Konge på Sommerføre”. På andenpladsen kommer japanske Bridgestone, fulgt af franske Michelin, italienske Pirelli og britiske Dunlop.

Continentals sommerdæk testvinder i Polen

Men det er ikke kun i Norge, begejstringen er stor. I en nyligt offentliggjort sommerdæk-test i det polske fagblad Motor er Continentals ContiPremiumContact 5 udpeget som testvinder.

I alt otte dækmodeller fra europæisk og asiatisk produktion blev testet i dækstørrelse 195/65 R16V, som er velegnet til de fleste biler i mellemklassen. Testkøretøjet var en Chevrolet Cruze.

Vinderdækket fra Continental blev især rost for sine egenskaber på både våd og tør vej, samt sin meget lave rullemodstand.

- “Bedst i næsten alle discipliner på våde veje”, “ekstrem god på tørre veje” og “lav rullemodstand”, kommenterede specialisterne fra Polen.

ContiPremiumContact 5 har været på markedet siden sidste forår, og er optimeret til kort bremselængde på både våde og tørre veje samt lav rullemodstand.

Dækket er godkendt som original montering på en række bilmodeller, der udvikles af de ledende europæiske og asiatiske bilfabrikanter.

Continental vinder i russisk SUV-test

Ikke alene på personvognssiden går det godt for Continental. Selvom de store firhjulstrækkere på grund af ændrede beskatnings- og afgiftsregler er knap så efterspurgte i Danmark længere, så kører der alligevel en del SUV’er på de danske veje. Og ejerne af disse tungere biler kan også glæde sig.
For i Rusland, hvor markedet for SUV’er er steget markant i de senere år, har Continental ContiSportContact 5 SUV sikret sig en yderligere succes i en dæktest, der omfattede 11 premium og økonomidæk i størrelsen 255/55 R18W/Y. Testbilen var en Porsche Cayenne.

I april-nummeret af det russiske magasin “Autoreview”, der retter sig mod ejere af SUV’ere kom dækket i toppen af denne klasse foran ti modeller fra konkurrenterne.

- I deres konklusion roste redaktionen i særdeleshed dækkets bremselængde på tørre veje. Faktisk præsterede Continentals vinderdæk den korteste bremselænge i testfeltet generelt. Redaktionen understregede også de gode bremseegenskaber i vådt føre samt de præcise køreegenskaber på våde veje. Endelig var specialisterne særlig begejstrede for de komfortable køreegenskaber, og det indtryk, de har fået af produktet glæder os naturligvis meget, siger Georg Nielsen fra Continental Dæk Danmark A/S.

Det er ikke kun Porsche Cayenne-ejere, der kan bruge Continentals SUV-vinderdæk. Det er også velegnet til en række andre SUV’er med fælgstørrelser mellem 17” og 20”. Dækket fremstilles i bredder mellem 205 mm og 275 mm og er godkendt til hastigheder op til 300 km/t.

Ud over anbefalingerne fra fagpressen er dækket også godkendt af førende bilproducenter.Faktisk er hver tredie bil, der forlader bilfabrikkerne i Europa, monteret med Continental dæk.

Lukket for kommentarer

Indlæg navigation