Continental skruer ned for støj fra dækkene

Audi RS 7 Sportback

Inde i førerkabinen er der kun en ganske svag lyd fra dækkene. Det er oplevelsen af en ny teknologi, Continental ContiSilent, som dækproducenten Continental har introduceret. Ved hjælp af en skumforing inde i dækket begrænses dækstøjen ganske markant.

”Foringen har en stærkt dæmpende effekt på lyden fra de rullende dæk. Uanset hvilket underlag, bilen kører på, reduceres dækstøjen inde i kabinen med op til 9 decibel. Det bidrager mærkbart til en meget behagelig køreoplevelse”, siger Georg Nielsen, adm. direktør for Continental Dæk Danmark A/S.

Sikkerheden uberørt
Med den nye teknologi kan Continental reducere dækstøjen uden at gå på kompromis med sikkerheden. Dækkene fra Continental holder stadig det høje kvalitetsniveau. Skumforingen monteres først, når dækket har været gennem den normale produktionsproces.

”Alle andre komponenter er stadig de samme, så der er ingen forskel på dækkets egenskaber med hensyn til bremselængde, vådt føre, holdbarhed og rullemodstand. Størrelserne er selvfølgelig også de samme som med vores standarddæk”, bemærker Georg Nielsen.

Audi modeller med ContiSilent
Audi har allerede taget de nye dæk til sig og har udstyret modellerne Audi RS6 Avant og Audi R7 Sportback med Continental ContiSilent dæk fra Continental ContiSportContact 5 P serien.

Med de nye dæk fra Continental baner Audi vej for en endnu stærkere lydoplevelse inde i kabinen. Audi har siden 2005 samarbejdet tæt med danske B&O om musiksystemet Advanced Sound System, der i dag er standard i flere Audi modeller, heriblandt også Audi R7 Sportback.

Lukket for kommentarer

Indlæg navigation