Continental vinder stor FDM vinterdæk test

BMW 2-serie Coupe

Continental sætter sig på begge førstepladser i FDM’s nye test af 32 vinterdæk, henholdsvis 15 og 17 tommer. Sammen med tyske ADAC har FDM testet dækstørrelserne 185/60 R15T til minibiler som f.eks. VW Popo, Opel Corsa, Citroen’s C3, Skoda Fabia, Peugeot 208 og størrelsen 225/45 R 17H, der bruges på biler som Audi A3 og Audi A4, BMW 3-serien, Ford Mondeo og flere i denne klasse.

Continental ContiWinterContact TS 850 vinder begge klasser med topbedømmelsen 6 stjerner og får dette skudsmål i FDM’s blad Motor: ’Et godt eksempel på et dæk, der er som skabt til danske forhold: Godt på tør og våd vej, men naturligvis også godt i de klassiske vinterdiscipliner.’

”Jeg er glad for, at vi i vores sortiment har et vinterdæk med stærke egenskaber på såvel tør som våd vej og i sne. Ind imellem stilles der spørgsmålstegn ved, om det virkelig er nødvendigt at skifte til vinterdæk i Danmark, hvor vinter jo ikke nødvendigvis er ensbetydende med snedækkede veje. Det er derfor glædeligt, at også testresultaterne understreger, at det sikreste er at køre med vinterdæk om vinter, og sommerdæk om sommeren. Længere er den historie ikke, bemærker Georg Nielsen, administrerende direktør for Continental Dæk Danmark A/S.

Dom: Et fremragende vinterdæk
I bedømmelsen af Continental ContiWinterContact TS 850 i str. 185/60 R15T til minibilerne skriver Motor: ’Fremragende dæk. Bedste karakter på både våd vej, sne og is. Relativt lav rullemodstand giver et lavt brændstofforbrug.’ Og om ContiWinterContact TS 850 i str. 225/45 R17H til de større biler: ’Et helt igennem fremragende dæk med testens bedste egenskaber på sne. Meget fine egenskaber på tør og våd vej. God slidstyrke.’
I øvrigt vandt dækket også FDM’s test i 2012 – dengang i 205/55 R16, der er den mest anvendte størrelse.

FDM konstaterer, at en håndfuld discountdæk ligger i den tunge ende af årets test. Hovedsageligt er det egenskaberne på våd vej, de dumper på, og FDM fraråder at købe dem.

Udover det tyske ADAC har yderligere to af Tysklands førende bilmagasiner, Ace Lenkrad og AutoZeitung, kåret Continental ContiWinterContact TS 850 som vinterdæk testvinder 2013 i deres egne test.

Continental har udviklet vinterdækket med optimeret mønster og gummiblanding, så det fastholder sine egenskaber trods slitage, og samtidig sikrer kort bremselængde og minimal rullemodstand.

”Der er kun kort tid til, at vi skal skifte fra sommer- til vinterdæk”, siger Georg Nielsen. ”Det er afgørende, at bilen er udstyret med dæk, der er sikre under alle de forskellige vejrforhold og det vejføre, som den danske vinter byder på. Continental ContiWinterContact TS 850 matcher – med eksperternes ord – næsten på perfekt vis de krav, som det danske vintervejr stiller til et vinterdæk.”

Lukket for kommentarer

Indlæg navigation