De 20 mest solgte biler i februar 2013

Volkswagen up

Danskerne køber fortsat mange nye biler, men de private forbrugeres indkøb bilkøb, var trods fremgang, ikke nok til at trække markedet i plus i februar. Erhvervslivets køb faldt således mere og selvom der kom 12.245 nye personbiler på vejene, dykkede det samlede bilsalg med 13,8 procent sammenlignet med februar 2012.

“Februar har været en lidt blandet måned. Vi kan se, at de private forbrugere fortsat køber flere biler end sidste år, og det samlede niveau er ligeledes højt, men væksten hos de private ikke nok til at trække det samlede marked i plus, da erhvervskunderne er mere forbeholdne”, siger Bent Mikkelsen, adm. direktør hos De Danske Bilimportører.

Bilimportørerne kan dermed glæde sig over fortsat at være en af de få brancher, hvor det private forbrug vokser, hvorimod tendensen om et faldende erhvervssalg syntes, at have bidt sig fast.

”Vi har nu set salget til erhvervslivet falde tre måneder i træk, og effekten på det samlede marked har været lidt blandet. Mønsteret i december og februar var temmelig ens, mens det private forbrug i januar var så stort at markedet gik betydeligt frem. Samlet set er årets to første måneder på niveau med sidste år, og februar var højere end i 2011, så overordnet set er det stadigt et meget flot marked. Der er således endnu ikke grund til bekymring, og salget ligger historisk fortsat på et meget højt niveau, men vi vil overvåge udviklingen tæt i de kommende måneder”, siger Bent Mikkelsen.

20 mest solgte biler i februar 2013:

 1. VOLKSWAGEN UP!
 2. SKODA CITIGO
 3. FORD FIESTA
 4. PEUGEOT 208
 5. CITROEN C1
 6. TOYOTA AYGO
 7. KIA PICANTO
 8. KIA RIO
 9. VOLKSWAGEN GOLF
 10. RENAULT TWINGO
 11. HYUNDAI I10
 12. HYUNDAI I20
 13. SKODA FABIA
 14. SEAT MII
 15. PEUGEOT 107
 16. TOYOTA YARIS
 17. FIAT 500
 18. CHEVROLET SPARK
 19. VOLKSWAGEN POLO
 20. SUZUKI SWIFT

Lukket for kommentarer

Indlæg navigation