Den nye Jaguar XJ, nutidens fortolkning af ikonet

Jaguar XJ
Den kendte studievært og bilentusiast Jay Leno havde påtaget sig opgaven at holde den indledende del af præsentationen og fortalte med stor varme og indlevelse om hans fascination for mærket Jaguar helt fra barnsben til hans voksne eksistens. Jay Leno indviede de tilhørende i Jaguar universet med sit sædvanlige glimt i øjet om sit bekendtskab og oplevelser med det karismatiske og legendariske engelske bilmærke.

Således var publikum varmet op da Jaguar Cars administrerende direktør, Mike O’Driscoll, efterfølgende gik på scenen og indledte med: “Dette er i sandhed spændende tider for Jaguar. Den nye Jaguar XJ er i den grad en nyfortolkning af det enogtyvende århundreds sportslige luksussedan. Udover at være smuk, formår den nye Jaguar XJ til trods for sit modige design alligevel at fremstå tidløs med klare rødder i Jaguar’s umiskendelige designsprog”.
Både Mike O’Driscoll såvel som designeren af den nye Jaguar XJ, Ian Callum talte med tydelig stolthed i stemmen om den nyeste tilføjelse i Jaguar’s modelprogram. Ian Callum formidlede sin vision omkring bilen fra koncept til produktionsmodel. Med sin charmerende skotske dialekt uddybede han på nærmest poetisk vis hvilke indflydelser, der havde gjort sig gældende i bilens designforløb og udtrykte ydmyg tilfredsstillelse ved at have fået opgaven at designe den nye XJ. Det havde siden hans start hos Jaguar Cars altid været en af hans store ambitioner.

Med en blanding af elegant raffinement og sportslig high-tech bringer Jaguar XJ fornyet inspiration til begrebet luksusbil med forførende ingredienser som vidunderlig linjeføring og imponerende præstationer.

I fortsættelse af successen med XF og XK, er præsentationen af den nye Jaguar XJ en yderligere landvinding for det revitaliserede mærke. Bilen, der klart er positioneret som virksomhedens 4-dørs flagskib, udvider denne models opmærksomhed til et nyt og større publikum.

Ved præsentationen sagde Ian Callum yderligere: “Den nye XJ er i den grad en moderne fortolkning af dens forgængere. Udvendigt hæfter man sig især ved bilens kraftfulde holdning og bredde. Fra siden tilfører dråbeformen af ruderammen bilen den tiltænkte elegance. Den er det mest rendyrkede eksempel på Jaguar’s nye design sprog”.
I et interview udtaler han ligeledes “Bilen er meget moderne og lever ihvertfald op til de menneskers forventninger, der forstår sig på design med stort D, det har jeg ikke den mindste tvivl om. Vi har haft meget fokus på forarbejningskvalitet i kombination med de mange nye designmæssige ideer. Dette synes jeg også er ganske unikt. Linjeføringen er intet mindre end smuk. Vi fortolkede udseendet af vores topmodel på en noget anden måde, der er rigtig og passende for det enogtyvende århundrede – og det er det essentielle. En Jaguar skal være meget smuk, meget klar i sin hensigt, men dog alligevel relevant for sin tid. Med denne bil føler jeg virkelig, at jeg har taget næsten tredive års erfaring og lagt det i noget der er meget fuldstændigt for mig. Det har især krævet en masse disciplin og en stor indsats af mig, mit designteam og ingeniørerne. Men jeg føler dog også, at det er lykkedes at at skabe noget ganske særligt”.
Et innovativt nyt panorama glastag er en integreret del af den nye Jaguar XJ’s design koncept. Man har således opnået en lavere og mere strømlinet taglinie samtidigt med en markant forbedring af oplevelsen af pladsforhold og lys i kabinen. Det nye panorama glastag kan selvfølgelig i lighed med et konventionelt soltag åbnes på pladserne over den forreste del af bilens indre.

Den nye Jaguar XJ kan fra starten bestilles med både kort og lang akselafstand. I forbindelse med lang akselafstand tilbydes et endda mere overdådigt og raffineret miljø til de bagerste passagerer med yderligere 125 mm benplads. Uanset hvilken akselafstand der vælges, kan bagagerummet i den nye XJ på 520 liter rumme hele to store kufferter side om side.

Kabinen i den nye XJ er et mesterstykke, der kombinerer elegant, nutidigt design med komfort og luksus. Detaljer i krom og pianolak står i fængslende kontrast til de smukt forarbejdede overflader i læder og ædeltræ.
Den nye XJ bliver præsenteret med det største udvalg nogensinde af farver og materialer i en Jaguar. Tre udstyrsvarianter danner blandt andet udgangspunkt for kundens individualisering af bilen – Luxury, Premium Luxury og Portfolio. Endelig tilbyder “Supercharged” og “Supersport” modellerne en yderligere mulighed for at skræddersy bilen til sin individuelle smag. Sidstnævnte er det ultimative udtryk for sportslighed og luksus. I denne model finder man blandt andet læder taghimmel, semi-aniline lædersæder og ædeltræ med laserskåret indlæg.

Samtlige af Jaguar’s roste og ultra-effektive Gen III benzin- og dieselmotorer vil kunne bestilles i den nye Jaguar XJ. Både den 3.0-liters V6 diesel, 5.0-liters V8 sugemotor og den 5.0-liters V8 med trykladning har allerede bevist deres duelighed i andre modeller og forenes med en yderligere kompressorvariant på 470 hk.

Jaguar’s gennemtestede køredynamiske teknologier anvendes på et helt nyt niveau. Bilen er udstyret med luftaffjedring, Adaptive Dynamics (kontinuerlig variabel støddæmpning), Active Differential Control og “quick-ratio” servostyring. Alle disse innovationer leverer en blanding af kommunikerende, dynamiske køreegenskaber. Kort sagt den raffinerede køreoplevelse, der forventes i en Jaguar.

Indvendigt har avancerede nye teknologier gjort det muligt for Jaguar’s designere at skabe et interiør med mere klare paraleller til eksklusive livsstils miljøer end blot en simpel bilkabine. Det imponerende virtuelle kombiinstrument på 12.3” komplimenterer en innovativ 8” skærm i midterkonsollen med “Dual View” teknologi. Her kan forsædepassageren se DVD film eller tv-programmer, mens føreren kan overvåge bilens funktioner eller benytte navigationssystemet.

Ekstraudstyret Premium surround sound inkluderer det kraftigste lydsystem på 1200W fra Bowers & Wilkins med en lydkvalitet, der kan sammenlignes med de bedste lydanlæg til hjemmet. Avancerede infotainment funktioner omfatter tillige Harddisk baserede audio og navigations systemer og omfattende tilslutningsmuligheder til transportable audio og video enheder via den kraftfulde Media Hub.
Den nye XJ har en ny indgangsvinkel til bæredygtighed. Fremstillet ved hjælp af Jaguar’s luftfarts inspirerede aluminiumskarrosseri teknologi, er den som et minimum 150kg lettere end sine nærmeste rivaler. Vægtbesparelsen forbedrer markant præstationer, køreegenskaber og brændstoføkonomi.
Aluminiumskonstruktionen, der består af 50 % genbrugsmateriale understreger fokus på minimering af bilens belastning af miljøet i løbet af dens livscyklus.

Den nye Jaguar XJ kan bestilles allerede nu. Levering vil tidligst kunne finde sted efter årsskiftet.
For nærmere information kontakt venligst Jaguar-Danmark A/S eller besøg:
http://www.jaguar.com/gl/en/#/allnewxj/

Lukket for kommentarer

Indlæg navigation