Derfor skal du vælge vinterdæk når du lejer bil

Billige vinterdæk

Hvorfor er det lige, at man om vinteren bør vælge vinterdæk, og hvad skal man være særligt opmærksom på? Det giver Avis Biludlejning dig svaret på her.

Holdningerne er mange, når det kommer til valg af dæk, men hos Avis Biludlejning er man ikke i tvivl: Her rådes kunderne altid til at køre med sommerdæk om sommeren og vinterdæk om vinteren, dvs. mellem den 1. november og 31. marts.

Årsagen er ganske simpel – i vintermånederne med risiko for frost, sne og slud giver vinterdæk simpelthen et markant bedre vejgreb end både sommerdæk og helårsdæk, bl.a. fordi gummiet er blødere, og dækket er udformet med flere lameller og et særligt mønster. Derved griber det bedre fast i underlaget, så man står bedre fast og får en kortere bremselængde på de glatte strækninger. Ved kørsel på sne opnår man ca. 25% kortere bremselængde end ved brug af sommerdæk, og på is forkortes bremselængden med ca. 40%.

Med det omskiftelige vejr i Danmark gælder det også for vinterdæk, at det er bedre at forebygge end at helbrede:

“Selvom vinterdæk kan virke overflødige, når man afhenter sin lejebil på en solrig vinterdag med tørre veje, skal man huske på, at vejret jo hurtigt kan nå at skifte undervejs i lejeperioden. Og i glatføre kan den nærmeste udlejningsstation føles rigtig langt væk, ikke mindst for uerfarne bilister”, råder Kasper Gjedsted, Administrerende Direktør hos Avis Biludlejning i Danmark.

Lad ikke vinterdækkene skabe en falsk tryghed

Hos Avis Biludlejning understreger man også vigtigheden af, at vinterdæk ikke træder i stedet for hensigtsmæssig kørsel. Selvom lejebilen er udstyret med vinterdæk, skal hastighed og afstand stadig afpasses i forhold til vinterforholdene. Det skyldes bl.a., at bremselængden på et glat underlag altid vil være længere end på et tørt underlag selv ved brug af vinterdæk.
Med lidt sund fornuft og opmærksomhed på kørselsforholdene får man altså det maksimale ud af vinterdækkenes effekt.

Trods den større sikkerhed er brugen af vinterdæk endnu ikke blevet vedtaget ved lov i Danmark, selvom det står på flere politikeres dagsorden. I de fleste af vores nabolande er det dog allerede et lovkrav, så det er altid en god idé at undersøge den lokale lovgivning, inden man kører til udlandet i lejebilen.

“Vi monterer kun vinterdæk på en del af flåden, da det ikke er alle kunder, som ønsker den dertil hørende meromkostning. Derfor bør man tilvælge vinterdæk, allerede når man bestiller sin lejebil. På den måde kan vi sørge for, at bilen står klar med de rigtige dæk ved ankomst”, afslutter Kasper Gjedsted.

Lukket for kommentarer

Indlæg navigation