Elbilen Nissan LEAF storhitter i Norge

Nissan Leaf

Nissan LEAF, som er verdens mest solgte elbil, har for første gang opnået en førsteplads på listen over solgte personbiler i Norge. I oktober blev der solgt flere eksemplarer af Nissan LEAF el-familiebilen end af konkurrenterne med forbrændingsmotorer, hybrid- eller eldrivlinje. Det betyder næsten 6 % af det totale personbilssalg.

Nissans anden generation af Nissan LEAF, som blev lanceret tidligere i år, fortsætter altså med at være førende inden for nul-emissions-mobilitet. Nissan LEAF leverer konstant fremragende salgstal i Norge, som er det ubestridt førende elbilsland i verden, med en fjerdeplads i salgsstatistikken år til dato i 2013 med en markedsandel på over 3 %.

Jean-Pierre Diernaz, som er Nissan Europas Director of Electric Vehicles, glæder sig over den seneste succes i Norge og udtaler følgende: “Vi har haft et utroligt stærkt salg i år i Norge, og med lanceringen af den nye Nissan LEAF i midten af 2013 har vi oplevet, at niveauet ikke kun er blevet bibeholdt, det er sågar blevet øget. At opnå en førsteplads er en ekstraordinær salgspræstation selv for verdens mest solgte elbil, og at være nummer fire år til dato i 2013 er noget, vi er ekstremt stolte af. Vi fortsætter med at være succesfulde i de største byer i Norge. Men den primære del af vores vækst kommer fra de landlige områder, hvilket viser, at Nissan LEAF appellerer bredt.”

Norge har været centrum for elbilsmarkedet i Europa i et stykke tid ved hjælp af en pakke af incitamenter, såsom bl.a. momsfritagelse og fritagelse for vejafgifter for elbiler som en del af en række tiltag til forbedring af luftkvaliteten for alle landets indbyggere.

Jacek Gorski, der er Nissan Nordic Europes Managing Director, er overbevist om, at succesen skyldes, at bilen passer til behovene hos de norske kunder. Og han siger: “Det er ikke nogen overraskelse, at vi med den nye Nissan LEAF har slået vores egen rekord, som vi satte med andenpladsen i april. Vi vidste, at den nyeste version endda passer endnu bedre til den norske livsstil. Den øgede bagagerumskapacitet, fem sæder og lynopladning som standard, gør den til en fantastisk familiebil. Derudover har vores ingeniører udviklet en særlig pakke til de nordiske lande inklusive batterivarmer, så komforten kan fastholdes selv i de meget kolde vinterperioder.

Lukket for kommentarer

Indlæg navigation