En million Volvo’er med automatisk opbremsning

Volvo XC90 kampagne

Med et salg på verdensplan af én million biler forsynet med systemer til automatisk opbremsning har Volvo passeret en milepæl på sikkerhedsområdet, og endnu en gang bekræfter svenskerne deres ledende position inden for bilsikkerhed.

Den teknologi, der er kernen i Volvo’s systemer til automatisk opbremsning, inkluderer adskillige verdensnyheder: City Safety, som er standardudstyr og fungerer ved hastigheder op til 50 km/timen, Collision Warning with full autobrake og Pedestrian and Cyclist Detection with full autobrake.

”Flere nyere rapporter bekræfter, at vores banebrydende systemer til automatisk opbremsning er med til at nedbringe risikoen for, at man kommer til at påkøre et andet køretøj bagfra, med over 20 procent. Én million Volvo’er med automatisk opbremsning på vejene bringer os hen mod vores mål om, at ingen må blive slået ihjel eller komme alvorligt til skade i en ny Volvo-bil i år 2020,” siger Thomas Broberg, Senior Safety Advisor hos Volvo Car Group.

Automatisk opbremsning er veldokumenteret
At Volvo’s tilgang er effektiv er for nylig blevet fremhævet:

· Fordelene ved den banebrydende City Safety teknologi med automatisk opbremsning ved lave hastigheder blev dokumenteret i 2011 i en rapport fra IIHS (Insurance Institute for Highway Safety). Af rapporten fremgik, at systemet medfører et væsentligt fald i antallet af forsikringsskader.

· En lignende undersøgelse i 2012 foretaget af det svenske forsikringsselskab Volvia viser, at Volvo’er, der er udstyret med City Safety, er involveret i 23 procent færre påkørsler bagfra end biler uden automatisk opbremsning.

· Det svenske forsikringsselskab Folksam har fundet ud af, at City Safety mindsker personskadefrekvensen med 64 procent for personer i biler, der påkøres bagfra på veje med en hastighedsgrænse på 50 km/timen. I situationer, hvor City Safety har været aktiveret, men hvor en kollision ikke helt har kunnet undgås, er reduktionen i antallet af skader omkring 40 procent.

· Den afsluttende 2012 rapport fra EutoFOT konkluderer, at en bil med Adaptive Cruise Control og Collision Warning nedbringer risikoen for at påkørsel af en forankørende på en motorvej med op til 42 procent.

Fokus på mere førersupport
”Ved hjælp af nye, avancerede systemer og smart systemsamarbejde vil vi fortsat gøre vores for at undgå, at kollisioner sker. I de nyere bilmodeller har vi mindsket antallet af moderate til alvorlige personskader med to tredjedele sammenlignet med skadefrekvensen i ældre bilmodeller. Og vi arbejder løbende på nye løsninger, der bringer tallet endnu længere ned,” slutter Thomas Broberg.

Oversigt over teknologi til automatisk opbremsning
Sådan fungerer Volvo’s nuværende teknologi til automatisk opbremsning:

· Med det standardmonterede City Safety system aktiverer bilen selv bremserne, hvis føreren ikke reagerer i tide, når en forankørende pludselig sætter farten ned eller stopper. Systemer er aktivt ved hastigheder op til 50 km/timen.

· Pedestrian and Cyclist Detection with full auto brake er en banebrydende teknologisk løsning. Systemet opdager fodgængere og cyklister, der bevæger sig ud på vejbanen foran bilen, og advarer føreren, og, hvis denne ikke reagerer, tilfører det automatisk fuld bremsekraft.

· Collision Warning with full auto brake, som er aktivt ved alle hastigheder, kan hjælpe med at undgå kollisioner, hvis hastighedsforskellen er 35 km/timen eller lavere. Hvis den relative hastighed er højere, bliver kollisionen mindre kraftig. Bremserne aktiveres automatisk, hvis føreren ikke reagerer på den advarsel, han/hun får, når bilen er ved at køre op i en forankørende.

Lukket for kommentarer

Indlæg navigation