Et nyt segment fra Audi – Audi A5 Sportback

Audi A5 sportsback

Mærket med de fire ringe går forrest med et helt nyt bilkoncept: Audi A5 Sportback kombinerer de bedste egenskaber fra forskellige biltyper. Den er følelsesbetonet og elegant som en coupé, komfortabel som en sedan og praktisk som en Avant. Sportback bliver sammen med Coupé og Cabriolet det tredje medlem i A5-familien – og samtidig skaber den et helt nyt segment.

Koncept
A5 Sportback er en milepæl inden for bildesign. Den 5-dørs coupé brillerer med den elegante, langstrakte og sportslige profil. Den store bagklap passer perfekt ind i bagendens stil. Spoilerlisten og diffusoren skaber kontrast og understreger den aflange forms atletiske spændstighed. Den coupéagtige silhuet er resultatet af et tagafsnit med en lang og indsnævrende taglinje, som er 36 mm lavere end på A4 Limousine, korte overhæng forrest og bagest samt en lang akselafstand på 2.810 mm og fire rammeløse døre med et slankt og dynamisk rudedesign.

Det usædvanlige hatchback-design er et tydeligt symbol på bilens fremragende funktionalitet. Med Sportback sætter designerne af Avant-konceptet nye standarder for design af bilers bagender med en kombination af sportslighed, komfort og anvendelighed på en helt ny måde.

Det unikke, funktionelle koncept skaber sammen med det følelsesladede design en banebrydende blanding af coupé og Avant. Bagagerumsvolumen på 480 l er næsten lige så stor som i A4 Avant, og bagagerummet rummer imponerende 980 l, når bagsæderne er klappet ned.

A5 Sportback byder på fuld komfort på alle fire sæder, og det er nemt at komme ind og ud af bilen gennem alle fire døre. Selv om den indvendige højde er lavere end i A4 Limousine, og selv om taget indsnævres mod bagenden, er lofthøjden og benpladsen i Sportback fuldt på niveau.

Motoren i A5 Sportback er endnu et skridt i rækken af innovative teknologier fra Audi: Alle motorer har direkte indsprøjtning – dieselmotorerne er avancerede common rail-TDI-motorer, og benzinmotorerne bygger på FSI-konceptet. Alle motorer opfylder EU5-emissionsnormen. Dieselmodellerne er udstyret med partikelfilter.

Motorvarianter
Til at begynde med kan A5 Sportback fås med to benzinmotorer og tre dieselmotorer. Begge benzinmodellerne – 2.0 TFSI quattro med 211 hk og et drejningsmoment på 350 Nm og 3.2 V6 quattro med 265 hk – har Audi valvelift system. Derved får de både højere ydelse, større drejningsmoment og lavere brændstofforbrug.

Følgende motorer fås også fra introduktionen: 2.0 TDI med 170 hk, 350 Nm, 6-trins manuel gearkasse og start-stop-system, 2.7 TDI med 190 hk og 400 Nm samt 3.0 V6 TDI med 240 hk og et enormt drejningsmoment på 500 Nm og quattro firehjulstræk.

Lukket for kommentarer

Indlæg navigation