EuroNCAP stjerner til Passat og Sharan

EuroNCAP har netop blåstemplet de to nye modeller fra Volkswagen

Eksperterne fra EuroNCAP har i dette kvartal alt i alt kørt 14 nye modeller mod væggen, to var fra Volkswagen. Og både Sharan og Passat blev tildelt de optimale 5 sikkerhedsstjerner.

Passat introduceres i Danmark med banebrydende sikkerhedsystem som standard.

Rather safe than sorry

Det gælder naturligvis også i bilernes verden, hvor netop sikkerheden spiller en større og større rolle, når vi vælger bil.

EuroNCAP har netop skærpet deres krav til bilerne og det er efter disse nye og strengere krav at både den nye Passat og den nye Sharan får topkarakterer. Bilerne er testet på fodgængersikkerhed og sikkerhed for såvel børn og voksne i bilen. Ligeledes testes selve bilens sikkerhedssystemer.

Både den nye Passat og den nye Sharan er fra Volkswagens side udstyret optimalt sikkerhedsmæssigt: En optimeret karosseristruktur, forbedrede airbag- og selesystemer og assistentsystemer, der gør bilerne endnu sikrere er de fokusområder de tyske ingeniører har arbejdet med.

Den testede Sharan opnåede 34 points for passagersikkerhed og 39 points for børnesikkerheden. Netop børnesikkerheden har Volkswagen optimeret ved at udvikle et nyt system, med sideairbags og selestrammere til alle passagerer på anden sæderække. Desuden er airbags til anden sæderække gjort til standardudstyr i den nye Sharan.

Passat for en sikkerheds skyld

Den nye Passat skal naturligvis også leve op til de internationale sikkerhedskrav og det beviser den til fulde i denne EuroNCAP test. Med 33 points for passagersikkerhed og hele 38 for børnesikkerhed, ligger den nye Passat i toppen af sit segment sikkerhedsmæssigt. Netop de mange sikkerheds- og assistentsystemer har Volkswagen arbejdet intensivt med i den nye Passat. Således er fx ACC med Front Assist nu tilgængeligt i denne klasse, hvilket man ikke har set før.

En ny svensk undersøgelse viser, at op mod 25 procent af alle dødsulykker i trafikken skyldes, at føreren falder i søvn bag rattet (undersøgelsen kan hentes på www.vti.se).

Denne tragiske statistik kan måske ændres ved hjælp af intelligente sikkerhedssystemer. Et af disse er Træthedsovervågning, et banebrydende sikkerhedssystem, der registrerer eventuel træthed hos føreren og opfordrer til en pause i kørslen. Et vigtigt nyt sikkerhedssystem blandt flere nye i Passat, der vil gøre hverdagen og hver eneste kilometer på vejene mere sikker. Endnu mere banebrydende er det, at Volkswagen Danmark har valgt at gøre netop dette system til standardudstyr i samtlige nye Passater. For en sikkerheds skyld.

Volkswagen introducerer den nye Passat til januar 2011

Se mere på www.volkswagen.dk/passat

Lukket for kommentarer

Indlæg navigation