Få mere bil for pengene med en Suzuki Splash

Suzuki Alto, Splash og Swift

Flere og flere køber bil i mikro-klassen for både at spare penge på indkøbsprisen og drifts-omkostningerne. Der er derfor også mange, der kører rundt i en bil, der strammer om skuldrene. Her er Suzuki Splash modellen, med de nye lavere priser, blevet et rigtigt godt alternativ til mikrobilerne, da den byder på mere plads og har samme gode økonomi.

I 2012 valgte næsten hver tredje bilkøber at købe ny bil i mikro-klassen, det såkaldte A-segment, hvor bilerne typisk er omkring 3,5 meter lange. Og tendensen har været klart stigende de sidste mange måneder. De lave priser, der ligger fra ca. 80.000 kroner og op, er en af årsagerne til klassens store popularitet. Det samme er den gode benzinøkonomi og den lave ejerafgift, der efterhånden betyder mere og mere for de danske bilkøbere. Når man vælger en mikrobil, er der dog en plads- og køremæssig ulempe, som nogle fint lever med, mens andre finder ud af, at man fik, hvad man betalte for. En lille bil, der strammer om skuldrene, ikke har megen benplads, og hvor den manglende komfort hurtigt opdages på den første længere køretur. Hos Suzuki hedder mikrobilen Alto, men går man en halv klasse op, møder man Suzuki Splash, der efter en prisjustering ved årsskiftet nu kan fås fra under 100.000.

Mikro pris, men maxi plads
Med en længde på 3,8 meter er Suzuki Splash godt 30 cm længere end mange af de mest populære biler i mikro-klassen, ligesom bredden er omkring 5 cm større. Og da Splash modellen er designet som en mini-MPV, vil man her opleve en helt anden kabine-rummelighed og fleksibilitet. Her er plads til store og komfortable sæder, der er placeret højt, hvilket giver behagelige ind- og udstigningsforhold. En detalje der virkelig værdsættes af mange, når først de har prøvet bilen. Kabinen er overraskende rummelig og giver derfor god plads til selv høje personer, og bagsædet giver god komfort til 2 voksne eller 3 børn. Og med en smart Dive Down funktion på splitbagsædet kan bagagerummet hurtigt udvides fra 178 til 1.050 liter. Også kørekomforten er på et højere niveau, og det er tydeligt at mærke, at undervognen stammer fra den køreglade Suzuki Swift, og at gearskifte og andre funktioner bare føles lækre. Det gør, at selv langture opleves behageligt og komfortabelt. Suzuki Splash er født med 5 døre, og i billigste version 1.0 GL følger udstyr som ESP, 6 airbags, el-betjente sideruder for, fjernbetjent centrallås, sædevarme og informationsdisplay med til prisen på kr. 99.990. Et prisniveau de fleste mikrobiler når op i, når kunden har valgt 5 døre og lidt mere udstyr, end basisversionen kan byde på. Alene derfor er Suzuki Splash blevet et godt alternativ for dem, der kigger efter en bil med maksimal plads og komfort for pengene.

21,3 km/l og kr. 290 halvårligt
Også på benzinøkonomi kan Suzuki Splash matche mikrobilerne. Den letløbende 1,0 DOHC motor med dobbelt VVT system yder 68 hk og kører 21,3 km/l (EU norm), mens energiklassen hedder A+. Ejerafgiften er derfor i laveste klasse, hvilket udløser et girokort på kun 290 kroner halvårligt. De seneste designændringer har givet Suzuki Splash et mere moderne udtryk, hvor den markante kølergrill og de skarpe linjer på kofanger og kølerhjelm får den til at fremstå mere moderne og dynamisk. Går man et udstyrstrin op, får man GLS udstyr som fx aircondition, ratbetjent cd-radio, varme i sidespejlene, læderrat samt lakerede sidespejle og dørhåndtag til priser fra 116.990. Og med den 94 hk stærke 1,2 motor og GLS udstyr koster en Splash fra kr. 136.990.

Fakta om Suzuki Splash
Type: Mini-MPV
Størrelse: Længde på 3,8 meter (mellem en Suzuki Alto og Swift)
Motor: 1.0 (3-cyl) med 68 hk eller 1.2 (4-cyl) med 94 hk. Begge med dobbelt VVT og DOHC
Antal døre: 5
Antal siddepladser: 5
Km/l (EU norm): 21,3 (1.0 motor) og 19,6 (1.2 motor)
CO2: 109 g/km (1.0 motor) og 118 g/km (1.2 motor)
Halvårlig ejerafgift: 290 kr. (1.0 motor) og 560 kr. (1.2 motor)
Priser fra kr. 99.990 ekskl. levering

Lukket for kommentarer

Indlæg navigation