Familiebiler kopierer sikkerhed fra luksusklassen

Seat Leon Sports Coupe SC

Sikkerheden, der normalt er forbeholdt luksusbiler til mange tusinde kroner, kopieres nu til familiemellemklassen. Den stilsikre og anmelderroste SEAT Leon tilbyder således højteknologiske sikkerhedsløsninger, som vognbane assistance, træthedsovervågning, automatisk nedblænding af fjernlys samt en multikollisionsbremse, der for få år siden kun var at finde i luksusbilerne.

I januar lancerede SEAT den nye designsikre Leon. Ved introduktionen vakte bilen med den tyske grundighed og spanske design stor opmærksomhed ved at gøre tekniske funktionaliteter som avanceret syv-trins automatgear tilgængelig for en endnu bredere skare af bilkøbere. Men også på sikkerhedsområdet rykker den spanske tysker.

SEAT Leon har opnået de maksimale fem stjerner i EuroNCAP. Og det kommer ikke bag på mig da bilen, der er spækket med passivt sikkerhedsudstyr, som 7 airbags og multikollisionsbremse, som i tilfælde af en kollision, fastholder bremsen på bilen, og derved minimerer risikoen for yderligere skader på personer og køretøj. Og til landevejens langturschauffører kan sikkerhedsudstyret opgraderes med alt i det nyeste sikkerhedsudstyr. Man kan fx få et indbygget kamera, der overvåger og registrerer bilen vognbanens linjer og giver besked, hvis du er på vej over i en anden vognbane og fjernlysassistent, som automatisk registrerer en modkørende bil og selv skifter ned til nærlys.. Og det er endda bare et par af de tekniske landvindinger, man finder i Leon, siger Jesper Stoltenberg-Mathiesen, direktør for SEAT i Danmark.

Danskerne efterspørger sikkerhed

Hos SEAT Danmark mærker man en stigende efterspørgsel efter høj sikkerhed. Det er således ikke kun design, en effektiv motor og pris der afgør, hvilken bil danskerne vælger.

Sikkerhedsniveauet er i fokus og er en afgørende faktor, når danskerne køber bil. Vi oplever, at kunderne i stigende grad spørger ind til teknologi, der i sidste ende kan redde dem og familien fra en eventuel ulykke. Og man får meget for pengene i vores biler. Nogle af de løsninger, man kan finde i en ny SEAT Leon var uhørt i den prisklasse for bare tre-fire år siden, siger Jesper Stoltenberg-Mathiesen, direktør for SEAT i Danmark, der er det hurtigst voksende bilmærke på det danske marked.

FAKTA

SEAT Leon kommer med syv airbags, knæ-airbag, iSOFiX og Top Tether-beslag SEAT Leon tilbyder desuden en række højteknologiske sikkerhedsløsninger som ekstraudstyr, der minimerer chancen for menneskelige fejl i trafikken.

Vognbane assistance

Med et indbygget kamera overvåger og analyserer bilens system linjerne i vognbanerne, så føreren kan blive advaret, hvis bilen utilsigtet er på vej over i en anden vognbane.

Træthedsovervågning

Ved konstant at registrere rattets bevægelser, foretager systemet en konstant analyse af køremønsteret og detekterer, hvis føreren ikke har den fulde opmærksomhed på vejen, eller har mistet koncentrationen. Systemet vil derfor foreslå, at føreren holder en pause.

Fjernlysassistent

Fjernlysassistenten skifter automatisk til nærlys fra fjernlys, når den registrerer lyset fra en modkørende bil. Det skifter også automatisk tilbage til fjernlyset igen, når den modkørende er passeret. Udstyret virker ved hjælp af lyssensorer placeret ved bakspejlet.

Multikollisionsbremse

Den indbyggede multikollisionsbremse er en integreret del af sikkerhedssystemet. Systemet bremser automatisk bilen efter en kollision, så farlige situationer og yderligere kollisioner bliver forhindret.

Lukket for kommentarer

Indlæg navigation