Fem stjerner til Volkswagen Golf i Euro NCAP-test

Den nye Golf opnår det bedst mulige resultat – fem stjerner – i forbrugerorganisationen Euro NCAPs crashtest, og samtidig tildeles den fire udmærkelser i det eftertragtede ’’Euro NCAP Advanced Awards’’ for innovativt sikkerhedsudstyr som den standardmonterede multikollisionsbremse og PreCrash.Den syvende generation af Golf har netop været gennem det omfattende testprogram hos forbrugerorganisationen Euro NCAP, og resultatet er klart: Den nye Golf opnår det bedst mulige resultat i testen, nemlig fem stjerner, som er opnået gennem særdeles effektiv beskyttelse af passagererne – lige fra frontaltesten til vurdering af beskyttelse mod piskesmældsskader.

Euro NCAP uddeler også udmærkelser for innovative sikkerhedssystemer, og Golf løber med hele fire af slagsen, blandt andet for den standardmonterede multikollisionsbremse, der er med til at forhindre følgeskader i et sammenstød.

Det er ikke tilfældigt, at den nye Golf er testet med så gode resultater til følge. Det stemmer nøje overens med Volkswagens filosofi om, at sikkerhed skal være til at betale for alle – blandt andet gennem optimal opbygning af karrosseriet, fx i forhold til deformation, hvilket viser sig klart i beskyttelsen af passagererne. I beskyttelsen af voksne opnår Golf en total på 34 point/94 pct. I testen af beskyttelse af børn (henholdsvis 18 måneder gammelt og tre-årigt barn i barnesæde) opnår Golf ligeledes en høj score med 44 point/89 pct. Euro NCAP bedømmer derudover den nye Golf til at have yderst effektive nakkestøtter, som giver god beskyttelse mod piskesmældsskader, som typisk er en risiko i tilfælde af en kollision bagfra.
Fogængersikkerhed spiller også en stor rolle for Volkswagen, og også på det område viser opbygningen af Golf-karrosseriet sig som effektiv.

Den nye Golf er en af klassens absolut førende, når det kommer til innovative sikkerhedssystemer, som blandt andet er med til at forhindre sammenstød eller med til at mildne omfanget af person- og materielskader. Golf fås blandt andet med adaptiv fartpilot, Front Assist med city-nødbremsefunktion og træthedsregistrering.
I ’’Euro NCAP Advanced Awards’’ får den nye Golf hele fire udmærkelser for sine sikkerhedssystemer. De fire udmærkelser får den for multikollisionsbremsen, PreCrash, Front Assist og Lane Assist.

Multikollisionsbremsen, som er standard, har allerede efter test af den tyske forbrugerorganisation ADAC fået en udmærkelse for sin evne til at bremse bilen ned efter et alvorligt sammenstød for at forhindre efterfølgende sammenstød, som er typisk i den slags uheld.
PreCrash, som er standard i Danmark, opfatter kritiske situationer ved hjælp af sensorer og reagerer blandt andet på ESC-systemet og katastrofeopbremsninger, og kabinen forberedes på en eventuel kollision: sikkerhedsselerne strammes for at give optimale vilkår for airbaggen, ligesom sideruderne køres op til en position, hvor der er en lille åbning, og et eventuelt soltag lukkes for at give side- og hovedairbag bedst mulig virkning. Udvikler situationen sig ikke kritisk, slækkes sikkerhedsselerne igen.

Den nye Golf fås i Danmark med både tre og fem døre. Syv airbags, deaktivering af airbags ved passagersædet og elektronisk håndbremse med auto-hold er en del af det omfattende standardudstyr. Priserne starter ved 209.990 kr. for Golf med tre døre og ved 224.995 kr. for Golf med fem døre.

Lukket for kommentarer

Indlæg navigation