Fisker Karma med endnu lavere CO2 emission

Fisker Karma

Som et resultat af Fiskers fortløbende bestræbelser på at flytte grænserne for Karma modellens miljømæssige påvirkning er det lykkedes el-bils producenten at sænke emissionsniveauet til blot 47 gram CO2 pr. kørt km.

47 g/km CO2 certificeringen er ikke kun til gavn for miljøet, men har også andre positive effekter eksempelvis i Holland, hvor kunder kan spare intet mindre end 65.000 kr. årligt i personlig beskatning i op til en 5-årig periode. Dette skyldes at Hollands CO2 – afhængige bilbeskatning stimulerer forbrugere til at købe grønne biler.

Fisker Karma, verdens første eksklusive el-bil med forlænget rækkevidde, har opnået en europæisk typegodkendelse på blot 47g/km CO2, hvilket er blandt de laveste emissioner for nogen personbil med en forbrændingsmotor.

Det er lykkedes Fiskers ingeniører at reducere Fisker Karmas CO2 emission fra 53g/km til 47g/km og forbedre brændstofforbruget fra 45,45 km/l til 50 km/l. Den 11 % lavere emission er opnået ved at lave softwareforbedringer, der bl.a. minimerer elforbruget til bilens komfortfunktioner og herved tillige øger rækkevidden på ren el-drift med 3.6 % til 86 km, fra tidligere 83 km.

EU’s lovgivende organ for køretøjer bekræftede for nyligt certificeringen, hvilket gør Fisker Karma til én af de mest miljørigtige biler uanset prisklasse eller kategori. I netop Holland placerer Fisker Karma sig med den nye 47 g/km certificering indenfor det 0-50 g/km CO2 spektrum, der bringer den i kategori med 100 % emissionsfrie el-biler. Det betyder, at Fisker Karma, købt som firmabil i 2013, er fritaget for den CO2-baserede brugerbeskatning i op til 5 år. For disse Karma kunder indebærer dette en besparelse på mere end 65.000 kr. årligt, eller totalt 325.000 kr. over 5 år. Dette må siges at være en væsentlig tilskyndelse for potentielle Karma kunder i Holland, hvor man til sammenligning i Danmark udelukkende opnår en engangsbesparelse på registreringsafgiften på 18.400 kr. – ud af en samlet registreringsafgift på mere end kr. 1,5 mio. – som et resultat af det forbedrede brændstofforbrug på 50 km/l. Ejerskabsudgifterne er derfor ikke det eneste incitament til at købe en Fisker Karma i Holland. Til sammenligning er den vejledende udsalgspris i Holland 952.000 kr. mod 2.339.000 kr. i Danmark for den mest solgte model EcoSport.

Også eksisterende Karma ejere i Holland vil kunne drage nytte af disse softwareforbedringer, der er tilgængelige som en produktopdatering mod et beskedent beløb, hvilket muliggør at udnytte de førnævnte beskatningsfordele med en positiv indvirkning på miljøet.

“Den hollandske regering er et foregangseksempel i at fremme salget af miljørigtige biler,” siger Mogens Lindahl-Jessen, direktør for den nordeuropæiske importør af Fisker Automotive, Nellemann Fair Drive AS. ”Fisker er den eneste bilproducent i luksusbilssegmentet, der kombinerer el-bilens kraft og renhed med den øgede rækkevidde og fleksibilitet som den benzindrevne generator tilfører. Vi håber at den danske regering vil bidrage til at gøre Fisker Karma og dermed den avancerede og nyskabende teknologi der findes i denne bil, endnu mere attraktiv at erhverve ved snarligt at gennemføre den lovede reform af den eksisterende og utidssvarende registreringsafgiftslov. Dermed vil vi så også i Danmark i højere grad kunne tilgodese miljøet og samtidigt udleve vores bildrømme. To forhold som ikke behøver at være i strid med hinanden”, siger Mogens Lindahl-Jessen.

Fisker Automotive har stor succes med afsætningen af Fisker Karma hvor man bl.a. i Holland og Belgien sidste år solgte 200 biler, og Fisker har store forventninger til et fortsat stigende salg af Fisker Karma i 2013.

Om Fisker Automotive

Fisker Automotive er en ung, nytænkende og grøn bilproducent, der vil redefinere og revolutionere måden hvorpå lidenskab for biler og miljørigtig kan forenes. Virksomheden er brancheførende med sin innovative driveline teknologi – Electric Vehicle with extended range (EVer™), der kombinerer el-bilens styrke og miljøvenlighed med fleksibiliteten ved en forbrændingsmotor.

Fisker blev stiftet i det sydlige Californien i 2007 af den verdenskendte danske bildesigner Henrik Fisker og hans mangeårige kollega og forretningspartner Bernhard Koehler. I 2008 præsenteredes konceptbilen Fisker Karma, verdens første el-bil med rækkeviddeforlængende motor. Bilen blev introduceret på markedet på rekordtid og de første enheder blev leveret i 2011. Fisker Karma er den første og eneste amerikanske bil, der har vundet BBC’s eftertragtede pris “Luxury Car of the Year”. Automobile Magazine gav den prisen “2012 Design of the Year” og TIME Magazine satte den på listen over de 50 bedste opfindelser i 2011.

Fiskers hovedkvarter er beliggende i Anaheim, Californien og sælger sine produkter igennem et voksende netværk af importører og forhandlere på verdensplan. Fisker Automotive kan findes på nettet under http://onward.fiskerautomotive.com

Lukket for kommentarer

Indlæg navigation