Ford Edge – ny SUV på ved til Europa

Ford Edge Concept

Den kan ikke bare parkere helt af sig selv, den tager også magten fra føreren – og bremser og styrer udenom – hvis den er på kollisionskurs med en fodgænger, en cyklist eller en genstand. Ford Edge bliver den hidtil største og mest luksuriøse SUV (Sport Utility Vehicle) Ford nogensinde har introduceret i Europa.

I dag fik 2.500 presse- og branchefolk et kig ind i fremtiden, da Ford præsenterede konceptet ‘Edge’ under Fords ‘Go Further’ event i Barcelona – en kommende storebror til Ford Kuga og Ford EcoSport.

Og nej, det bliver ikke en stor, firhjulstrækkende benzin-sluger, men en stor SUV med så megen green-tech under skørterne at både brændstof-budget og bæredygtighed bliver tilgodeset. Den vil være udstyret med næste generation af Fords prisvindende og meget energieffektive EcoBoost benzinmotor, et helt nyudviklet, automatisk kølergrill-system, der åbner og lukker for maksimal aerodynamik og køling samt særlige aerodynamiske frontpaneler, der leder luftstrømme udenom – og ikke under – bilen.

Konceptet afslørede også, at den kommende SUV vil være spækket med en række af Fords prisbelønnede sikkerheds- og komfort-teknologier som for eksempel Active Park Assist, Lane Keeping Aid, Adaptive Cruise Control og Blind Spot Information System.

Nogle af teknologierne er end ikke helt færdigudviklede. Det gælder for eksempel Obstacle Avoidance og Fully Assisted Parking Aid. Men de kommer med den nye Ford Edge, som forventes produktionsklar i 2015.

Lukket for kommentarer

Indlæg navigation