Månedsleje og minilease af biler vinder frem

Citroen C1 biludlejning

Flere og flere danske virksomheder og privatpersoner har fået øjnene op for de forskellige muligheder for billeje, i stedet for at købe ny bil. Avis Biludlejning, der er et at Danmarks største udlejningsselskaber, har fra 2012 til 2013 oplevet en fremgang på hele 40 pct. for det såkaldte MiniLease-koncept, der er en mellemting mellem korttidsleje til f.eks. ferier og weekender, som de primært er kendt for, og traditionel leasing. Med MiniLease kan man leje bil i en valgfri periode på mellem 2 og 36 måneder – og ikke i de fastlåste 3 til 4 år, som det ofte er tilfældet ved almindelig billeasing.

Begyndende optimisme hos virksomhederne
Ifølge administrerende direktør for Avis Biludlejning i Danmark, Kasper Gjedsted, skyldes fremgangen for månedsleje, at flere og flere danske virksomheder er begyndt at se optimistisk på fremtiden efter finanskrisen, men at de samtidig ikke vil smide alt i puljen på en gang:

“Lige nu oplever vi, at rigtig mange virksomheder henvender sig til os, fordi de ansætter nye medarbejdere eller påtager sig flere arbejdsprojekter og derfor har behov for en bil. Finanskrisen har dog gjort, at mange stadig er forsigtige med at ville binde sig til bilerne i en længere periode ad gangen. Her er MiniLease ofte en optimal og billigere løsning, da korttidsleasing giver større fleksibilitet og færre bindinger end traditionel billeasing,” fortæller Kasper Gjedsted.

Sammensat efter forbrugernes behov
Avis MiniLease adskiller sig fra traditionel billeasing ved en mere fleksibel og kortere bindingsperiode, der betyder, at man kun binder sig til lejebilen i 2 måneder. Herefter kan leasingaftalen frit opsiges. Man kan frit vælge blandt nye og moderne bybiler, stationcars, minibusser og varevogne fra en lang række anerkendte producenter, og det er også muligt at udskifte bilen med en anden, når man ønsker det. Ligeledes kan man løbende justere, hvor langt man ønsker at køre hver måned i en såkaldt kilometerpakke.

Ifølge Kasper Gjedsted forsøger Avis Biludlejning at tilpasse sig tidens forbrugertendenser gennem denne fleksible udlejningsform:

“Vi kan se, at virksomhederne lige nu efterspørger fleksibilitet og frie valg til at sammensætte produktet efter deres individuelle behov. Den efterspørgsel imødekommer vi med MiniLease, og derfor er jeg ikke i tvivl om, at markedet for korttidsleasing vil fortsætte med at vokse i den kommende tid,” vurderer Kasper Gjedsted.

Fleksibiliteten ved månedsleje opleves også i form af finansieringen. Modsat traditionel leasing slipper man ved MiniLease for både opstartsgebyr, kapitalbinding og afskrivninger. Man betaler kun et fast, månedligt lejebeløb, der i høj grad er konkurrencedygtigt i forhold til både offentlig transport, traditionel leasing og egen bil. F.eks. kører Avis Biludlejning lige nu en MiniLease-kampagne, hvor man bl.a. kan leje en Citroen C1 for 99 kroner om dagen.

Lukket for kommentarer

Indlæg navigation