Mercedes Benz præsenterer den nye Econic

Mercedes-Benz Econic

Nu lancerer Mercedes den nye Econic med lavere brændstofforbrug og 90 % færre emissioner. Lastbilen med den karakteristiske lavt placerede kabine får nu Euro VI-motorer ligesom de andre modeller fra Mercedes. Samtidig reduceres brændstofforbruget med op til fire procent.

Econic er blevet en favorit hos dem, der laver mange stop på en arbejdsdag. Kabinen med sin ekstremt lave indstigning, fulde ståhøjde og store, automatiske højredør byder på et arbejdsmiljø i en klasse for sig.

Kabinens struktur er da også det eneste, der er urørt i den nye generation. Interiøret byder på mange nyheder, herunder bedre placering af greb og knapper samt mere opbevaringsplads. Eksteriøret er stærkt opdateret med samme formsprog som Actros, Antos og Arocs.

Econic har fået et nyt chassis, ny drivline og ny elektronik. Den nye Euro VI-godkendte motor på 7,7 liter reducerer udslippet af kvælstofoxider og partikler med omkring 90 procent sammenlignet med Euro V-versionerne. Samtidig er brændstofforbruget reduceret med op til fire procent og AdBlue forbruget med 40 procent.

Selv om den nye drivline er tungere, er nyttelasten den samme som før takket være et lettere chassis.

Den nye dieselmotor (OM936) er tilgængelig i to versioner med effekt på 220 kW/299hk eller 260kW/354 hk. Maksimalt drejningsmoment leveres allerede ved 1200 o/min.En motorbremse på 235 kW/320 hk sikrer, at bremserne holder længere.

Transmissionen er det gennemprøvede sekstrins Allison automatgear, som nu er blevet udstyret med Eco-software for endnu mere jævn motorgang og lavere brændstofforbrug. Den nye Econic kommer som 4×2, 6×4 eller 6×2/4 og med 18 eller 26 tons totalvægt. Akselafstanden fås fra 3,45 til 5,7 m.

Lukket for kommentarer

Indlæg navigation