Nissans revolutionere med Around View Monitor

Nissans revolutionerende Around View Monitor giver førere af mindre biler et hidtil uset 360-graders synsfelt

  • Ny Nissan Note sætter ny standard i segmentet for mindre biler med hidtil uset teknologi til forbedring af udsynet fra bilen
  • Nissans Around View Monitor-system kombineret med Nissan Safety Shield øger førerens synsfelt og dermed sikkerheden
  • Around View Monitor giver føreren et billede i fugleperspektiv med et 360-graders synsfelt

De tider er forbi, hvor avancerede sikkerhedsfunktioner kostede dyrt – Nissan har sat en ny standard i segmentet for mindre biler med den spritnye Nissan Note, der tilbyder en række sikkerhedsteknologier til bilens fører.

Communication Director hos Nissan Nordic Europe, Taina Erkkilä, siger: “Hos Nissan ønsker vi, at alle vores bilejere føler sig sikre bag rattet, og vi ønsker ikke, at vores kunder skal betale mange penge for sådanne teknologier. Den nye Note er fyldt med avanceret teknologi, der øger førerens oplevelse. Og takket være intelligent ingeniørarbejde kan vi for første gang gøre disse teknologier tilgængelige i mindre biler”.

Mennesket har normalt et synsfelt på ca. 120 grader. Men førere af den nye Nissan Note får et synsfelt på 360 grader takket være Nissans avancerede ingeniørkunst og avancerede teknologier.

Den nye Note, som blev præsenteret første gang på biludstillingen i Geneve i marts, er den første Nissan med koncernens avancerede Safety Shield. En samlet pakke af teknologier, der giver et helt nyt sikkerhedsniveau i mindre biler i kombination med Around View Monitor.

Med den helt nye Nissan Note kan førerne opleve, hvordan det ville være at have øjne i nakken. Nissans revolutionerende Safety Shield giver i kombination med Around View Monitor ejerne et unikt udsyn, som hjælper med til at minimere risikoen for ulykker, og gør det nemmere og mere sikkert at manøvrere.

Safety Shield omfatter Nissans system til advarsel om biler i den blinde vinkel (Blind Spot Warning), vognbaneassistent og et avanceret Moving Object Detection-system. Alt sammen via bilens vidvinkelkamera, som er placeret bag på bilen. Kameraet giver førerne et synsfelt på over 180 grader fra et punkt lige under bagruden, så de i praksis får øjne i nakken og kan se genstande, der befinder sig uden for deres normale synsfelt. Systemet advarer også førerne om potentielle risici som fx et barn, der nærmer sig deres bakkende Note, eller andre biler, der befinder sig i blinde vinkler. For at sikre, at systemet altid giver et klart billede, har kameraet desuden et innovativt selvrensende system.

Ved hjælp af yderligere tre kameraer – et på kølergrillen og et på hvert sidespejl – kan den nye Note også tilbyde parkeringshjælp med billede i fugleperspektiv, der giver perfekt overblik over bilen. Skærmen på 5,8″ er monteret på instrumentpanelet og viser et komplet 360-graders billede, så det bliver markant nemmere og mere sikkert at manøvrere. Nissan Note er den første bil i segmentet med dette avancerede og alligevel letanvendelige system og sætter dermed nye standarder for tilgængeligheden af den type udstyr.

Geraldine Ingham, Chief Marketing Manager for segmentet for mindre biler hos Nissan Europe siger: “Gennem samtaler med førere i vores research grupper har vi fundet ud af, at det at kunne se, hvad der sker i omgivelserne, er en afgørende faktor. Det gør førerne mere trygge og selvsikre, når de kører og manøvrerer bilen. Med det for øje ønskede vi at udvikle en teknologi, der gav Nissan-ejerne et bedre udsyn fra bilen. Safety Shield og Around View Monitor er blevet udviklet for at forbedre førernes udsyn og gøre det muligt for dem at se mere af deres omgivelser, gøre dem mere sikre og minimere antallet af utilsigtede buler og skrammer.”

I Danmark starter salget af den nye Nissan Note starter i efteråret 2013.

Lukket for kommentarer

Indlæg navigation