Ny version af Volvos prisvindende børnesikkerhedsmanual

Volvo XC90 kampagne

Volvo har udgivet en ny version af ”Children & Cars – a Safety Manual”. Den prisvindende manual hjælper forældre over hele verden med at sikre sig, at deres børn kører sikkert i bilen. Allerede i 1967 præsenterede Volvo sit første bagudvendte barnestolskoncept – og pionerarbejdet med at beskytte de yngste og mest sårbare passagerer i bilen har udviklet sig lige siden.

Målgruppen for information om børnesikkerhed vokser hele tiden. Hvert minut sætter nye forældre over hele verden deres dyrebare, nyfødte barn ind i bilen for første gang.

”Faktisk kører et barn sin første biltur længe før, det bliver født. Så vores børnesikkerhedsmanual beskriver både, hvordan gravide kvinder og børn i alle aldre kører så sikkert som muligt,” siger professor Lotta Jakobsson, Senior Technical Specialist Safety i Volvo Cars’ sikkerhedscenter. ”Det er en naturlig del af Volvos personorienterede tilgang at give forældre let adgang til nyttig information om børnesikkerhed. Når børn bliver ofre i biluheld, skyldes det ofte manglende viden,” fortsætter Lotta Jakobsson.

I årenes løb er vigtigheden af at udbrede sikkerhedsbudskabet blevet anerkendt af både kunder og samfund. Volvos børnesikkerhedsmanual har modtaget adskillige priser, bl.a. Swedish Publishing Award i 2007.

Bagudvendt er sikrest
Også i den nyeste udgave af ”Children & Cars – a Safety Manual” er det et kernepunkt at få forældre til at lade små børn køre med ryggen mod kørselsretningen.

”Et barns hoved er stort og tungt i forhold til kroppen. Eftersom ryghvirvlerne og musklerne i nakken ikke er fuldt udviklede, kan det få fatale konsekvenser for et lille barn, der sidder fremadvendt i en frontkollision,” forklarer Lotta Jakobsson. ”Det er derfor vi råder forældre til at lade deres børn køre med ryggen mod kørselsretningen, til de er mindst tre år gamle,” tilføjer hun.

Integrerede barnesæder
Børn, der kører fremadvendt, skal stadig anvende et fastspændingssystem, der er tilpasset barnets alder. Det sørger en selepude for. Den er med til at gøre bilturen mere sikker for barnet ved at at placere sikkerhedsselen hen over lårene, ikke op mod maveregionen, Smarte, integrerede, totrins barnesæder kan fås til flere af de nye Volvo-modeller.

På vej mod nul
”Børnesikkerhed er en vigtig del af vores sikkerhedsarbejde. Vi bevæger os videre hen mod vores mål, som er at ingen må komme alvorligt til skade eller blive dræbt i en ny Volvo i 2020. Vores langsigtede vision er, at biler slet ikke skal kollidere.” slutter Lotta Jakobsson.

Lukket for kommentarer

Indlæg navigation