Nyt Volvo-designsprog med hang til følelser

Volvo Concept Coupe Thomas Ingenlath

Volvo Concept Coupé er første fortolkning af det svenske mærkes vej mod forandring, hvor designet skal give mærket endnu mere emotionel appeal.

”Vores forandringsplaner inkluderer en mere luksuspræget vision for Volvo Cars. At frigøre de følelsesmæssige kræfter, der er en del af vores personorienterede designarv, er et af kerneelementerne i denne strategi,” siger Alain Visser, Senior Vice President Marketing, Sales and Customer Service hos Volvo Car Group. ”Et mere luksuspræget image er vigtigt, hvis vi skal nå vores mål om et årligt salgsvolumen på 800.000 biler. Samtidig understøtter det vores prissætning, når man sammenligner med de største konkurrenter i premium segmentet”.

Bygger videre på nyere successer
Introduktionen af Volvo V40 i 2012 var første skridt i denne retning. Positiv medieomtale og kundefeedback understreger, at Volvo kappes med de bedste på flere vigtige områder, bl.a. design.

Den forestående introduktion af Volvo’s nye Scalable Product Architecture (SPA) gør det muligt at sætte skub i virksomhedens forandringsplaner.

Volvo Concept Coupé er den første i en serie på tre konceptbiler, som demonstrerer de designmuligheder, Scalable Product Architecture giver. De baner vej for introduktionen af en helt ny Volvo XC90 i 2014.

Teknologi som katalysator for følelser
Den nye arkitektur og det nye motorprogram, der begge er udviklet internt i Volvo, gør det muligt at give mærket en stærkere følelsesmæssig appeal, både hvad angår eksteriørdesign og en ny tilgang til interiør, brugergrænseflade og tilslutningsmuligheder.

”Volvo’s unikke, personorienterede tilgang og målet om skabe et bildesign, der i højere grad taler til følelserne, er perfekte partnere. Vores værdier er en integreret del af skandinavisk kultur og livsstil. Udfordringen er at lade disse værdier komme til udtryk i et mere dristigt og karakteristisk design, hvilket er et altafgørende kundekriterie, når vi taler luksusbiler,” siger Thomas Ingenlath, Senior Vice President Design hos Volvo Cars Group.

Designet gør et premium mærke attraktivt
Ægte premium mærker bygger på et komplekst mix af rationelle, kvalitetsprægede parametre, og stærke følelsesbetonede værdier. Det gør en bil attraktiv – og der er adskillige eksempler på mærker, der har flyttet sig fra at være mainstream til premium ved at have stærkere fokus på designet.

”Studier af mærker, som har foretaget en lignende rejse som vores, giver os værdifuldt input i de mekanismer, der trigger kundernes opfattelse af premium. Sammen med vores egne studier af, hvordan folk opfatter Volvo Cars, giver de et værdifuldt grundlag for vores designudvikling,” fortsætter Alain Visser.

Fornuft og følelse
Det følelsesmæssige aspekt er også vigtigt, når man skal forme fremtiden for de egenskaber, Volvo allerede har vundet hævd på hos kunderne:

- Fokus på sikkerhed har bevæget sig fra at være et spørgsmål om at beskytte de kørende i de
værst tænkelige situationer til at udvikle systemer, som hjælper føreren og giver ham/hende en bedre køreoplevelse.

- Nu om stunder drejer miljøhensyn sig om at kombinere lave udledninger og lavt brændstofforbrug med en bedre køreoplevelse – f.eks. ved hjælp af smart plug-in hybrid teknologi.

- Funktionalitet handler i dag om meget mere end bare det at være praktisk. Volvo’s tilgang er at skabe personorienterede systemer, der gør det lidt lettere at være hektisk hverdagsbilist.

”Driftssikkerhed er noget, skandinaviske designere aldrig har kunnet tillade sig gå på kompromis med. I vores del af verden skal bildesign kunne holde til en barsk virkelighed, der stiller krav til næsten pedantisk opmærksomhed på detaljer og kvalitet,” forklarer Thomas Ingenlath. ”Når vi kombinerer den virkelighed med et karakteristisk designsprog, som er inspireret af vores unikke skandinaviske miljø, får vi en konkurrencemæssig kant, ingen af vores konkurrenter kan matche. Man kan sige det sådan, at Volvo fortsætter med at gøre det, Volvo altid har gjort. Vi gør det bare bedre og lægger endnu flere følelser i,” slutter Thomas Ingenlath.

Lukket for kommentarer

Indlæg navigation