Opel viser ADAM med ny tre cylindret turbomotor

Opel ADAM privatleasing

Den mindste Opel er på vej med en helt nyudviklet tre cylindret turbo benzinmotor på 1,0 liter. Motoren svarer i effekt til en 1,6 liters firecylindret motor. Nyudviklet seks trins gearkasse er en del af pakken.

ADAM bliver den første Opel med den nye tre cylindrede turbo benzinmotor, der er udviklet af Opels ingeniører i Rüsselsheim og skal produceres på motorfabrikken i Ungarn. På biludstillingen i Geneve i marts viser Opel den nye motor for første gang i en ADAM, hvor den kommer med valgmulighed mellem 90 og 115 hk. I begge tilfælde med en helt ny seks trins manuel gearkasse. Drejningsmomentet i den nye motor er 166 Nm ved 1.800 omdrejninger i minutter med begge ydelser. Opel lover et meget lavt niveau for støj- og vibrationer bedre end mange firecylindrede motorer. De første brændstofmålinger antyder et forbrug efter EU-normen på 23,3 km/l svarende til 99 gram CO2 pr. km.

Motoren gør brug af teknologier som variabel ventilstyring og direkte indsprøjtning, og den er bygget af aluminium for at spare vægt. Den er også udstyret med en balanceaksel, der løber modsat ved samme fart som krumtapakslen og har til formål at fjerne de normale vibrationer fra tre cylindrede motorer. Produktionen begynder i løbet af efteråret, hvor de første ADAM kan leveres med den nye motor. Den tre cylindrede benzinmotor er næste trin i lanceringen af et helt nyt motorprogram hos Opel, der blev indledt sidste år med lanceringen af den nye 1,6 turbo benzinmotor og 1,6 turbo dieselmotor.

Lukket for kommentarer

Indlæg navigation