Porsche præsenterer ny topmodel kaldet Porsche Cayman R

I Porsche alfabetet er bogstavet R reserveret til særlige sportslige modeller. R står for respons og raffineret – og i særdeleshed for race. Den nye Porsche Cayman R kombinerer alle tre egenskaber uden at gå på kompromis. Modellen er 55 kilo lettere og har 10 hk mere end Porsche Cayman S. Samtidig er modellen ekstra sportslig afstemt til glæde for en endnu mere præcis køredynamik, end det er tilfældet i Porsche Cayman S. Porsche Cayman R får officiel verdenspremiere på den internationale biludstilling i Los Angeles der afholdes i slutningen af november.

Den nye centermotorsportsvogn er udstyret med en 3,4-liters boxermotor med seks cylindre, der yder 330 hk. Standard kommer modellen med en 6-trins manuel gearkasse, der leder kræfterne til baghjulene. Acceleration til 100 km/t er 5,0 sekunder. Som option er det muligt at vælge Porsches anerkendte dobbeltkoblingsgearkasse PDK, der skræller 0,1 sekund af accelerationen til de første 100 km/t, så den hedder 4,9 sekunder. Tilvælges Sport Chrono pakke med indbygget launch control hedder accelerationstiden fra 0-100 km/t 4,7 sekunder. Med manuel gearkasse er topfarten 282 km/t og 280 km/t med PDK. Det gennemsnitlige brændstofforbrug er henholdsvis 10,3 km/l som manuel og 10,8 km/l for PDK-versionen. Porsche har fokuseret ekstra på at forbedre den i forvejen inspirerende køredynamik yderligere i Porsche Cayman R. Vægtreduktionen på 10 kilo har forbedret modellens vægt/effekt-forhold til 3,9 kilo per hk og som ekstraudstyr kan den rendyrkede purist tilvælge samme letvægts lithium-ion batteri, der tilbydes til Porsche 911 GT3/GT3 RS og Porsche Boxster Spyder. Endvidere er topmodellen i Cayman-serien udstyret med de letteste 19″ aluminiumsfælge, der findes i Porsche programmet. Et komplet sæt vejer under 40 kilo.

Visuelt adskiller den nye topmodel sig markant fra resten af Cayman-familien. Sammenlignet med Porsche Cayman S er karrosseriet sænket 20 mm og den karakteristiske sorte spoiler på bagklappen sikrer sammen med utallige sportslige detaljer både i eksteriøret og interiøret, at Porsche Cayman R har sin egen individuelle og eksklusive attitude. De sorte rammer om forlygterne, de sorte sidespejle og “PORSCHE”-bogstaverne langs siden i enten sort eller sølv, afhængig af farvevalg, henter sin inspiration i de klassiske Porsche sportsvogne.

Den nye Porsche Cayman S er klar til levering fra februar 2011, men kan allerede nu bestilles hos Porsche Center Jylland og Porsche Center Sjælland. Priserne starter fra kr. 1.459.707,- for modellen med manuelt gear, mens PDK-versionen koster fra kr. 1.528.740,-.

Lukket for kommentarer

Indlæg navigation