Porsche Tester deres Le Mans bil på Paul Ricard

Porsche-Le-mans

Porsches Le Mans-team er i disse dage i gang med de sidste forberedelser forud for årets sæson i World Endurance Championship-serien. To eksemplarer af nye LMP1-racer stod klar på Paul Ricard-banen i Sydfrankrig, i den karakteristiske bemaling med ’Intelligent Performance’, der er Porsches filosofi om altid at levere bedre præstationer og et lavere forbrug.

 

Fra den 24-27. marts har Porsche haft banen eksklusivt til rådighed, men fredag den 28. marts ankommer de øvrige team, og for første gang vil deltagerne i årets Le Mans få en idé om styrkeforholdet på banen.

 

Porsche har begge biler og alle seks kørere på plads på den 5,791 kilometer lange bane. Porsche 919 Hybrid med startnummer 14 køres af Romain Dumas, Neel Jani og Marc Lieb, mens bilen med startnummer 20 køres af Timo Bernhard Brendon Hartley og den tidligere F1-kører Mark Webber. Sammen gennemførte de et omfattende testprogram, der helt som forventet blev afbrudt flere gange af tekniske problemer, men både omfattede natkørsel og adskillige pitstops. Alt i alt tilbagelagde de to LMP1-racere 4.756 kilometer på banen med perfekte vejrforhold, bortset fra lidt byger i løbet af natten.

 

”Det var en udfordrende test for os alle. Vi har ikke tidligere haft begge 919 Hybrid ude og køre på samme tid, så det var meget krævende, når det gælder logistik og koordinering af hele teamet. Den største målsætning var at simulere en løbsweekend for at forberede os til de to forestående 6-timers løb. Testen viste os, at vi skal forbedre pålideligheden, men også at vi bevæger os i den rigtige retning. Under de næste dage på Paul Ricard med resten af feltet, vil vi koncentrere os om at fintune bilens set-up,” udtalte teamchefen Andreas Seidl

Lukket for kommentarer

Indlæg navigation