Pudsige fakta om Formel 1

Red Bull F1 racer - LA Auto Show 2012

Formel 1 er en utroligt krævende sport, i denne artikel ser vi nærmere på pudsige fakta om sporten.
En formel 1 kører taber sig i gennesnit fire kilos vægt i hvert løb pga dehydrering og den høje g-force som kørerne bliver udsat for. Derfore skal kørerne drikke helt utrolige mængder vand både før og under løbet for ikke at blive alvorligt dehydreret af varmen i cockpittet. På samme måde kan kørerne tabe helt op til tre liters kropsvæske under et enkelt løb hvilket også er grunden til at et helt ekstremt højt vandindtag må vedligholdes før og under løbet for at kørerne ikke bliver syge.
Netop på grund af disse tendenser er langt de fleste formel 1 biler udstyret med tanke af både vand, salt og mineraler som kørerne kan få adgang til gennem et sugerør i cockpittet. Med det sagt skal disse tanke dog drikkes hurtigt for kun kort tid efter start bliver bilen så varm at vandet begynder at koge.

Alle formel 1 kørere har et nummer under et hvert løb, vinderen fra det foregående løb kører altid med nummeret et, mens hans makker for nummer to. Resten af numrene er givet på tilfældig vis, undtagen nummer tretten som aldrig bliver brugt. Måske det er værd at lave et sportsvæddemål om netop nummeret tretten nogensinde vil komme i brug.

Mange formel 1 sportsmænd er overtroiske og udfører personlige ritualer før et hvert løb f.eks. har nogle kørere troet at deres gamle lykkeunderbukser ville bringe hæld mens andre synger før et hvert løb.

Som i mange andre sportsgrene er der sjove fakta om sportsgrenen og det kan højt anbefales at få billetter til et løb så man kan opleve det på nært hold, er det dog ikke muligt kan man dog tage del i online spil (se mere her) og være en del af oplevelsen på den måde i stedet.

Lukket for kommentarer

Indlæg navigation