Seat præsenterer den nye Seat Leon

Konkurrencen er hård i hatchback segmentet over hele Europa og den helt nye Leon er klar til at tage kampen op med det nye design sprog, som tidligere er fremvist på IBE, IBX og IBL konceptbilerne. Den nye Seat Leon vil kommer med et væld af innovative teknologier, og det er den første bil i sit segment til at tilbyde komplet LED-lys. Interiøret er af gennemført kvalitet med fokus på en god køreoplevelse, og har det højeste niveau af håndværk samt de nyeste soft-touch materialer.

Den nye Leon er bygget på den nye MQB platform, som er 90 kg lettere og 52mm kortere end sin forgænger, men har mere plads i kabinen. En række af seks benzin og fire dieselmotorer er til rådighed, hvilket garanterer et motor udvalg, der opfylder alle kunders præferencer. Den nye Leon har Start/Stop-teknologi og den mest effektive motor udleder blot 99g CO2, hvilket er et imponerende tal for en bil i dette segment.

Den nye model er den tredje generation af Leon, og tidligere generationer har haft et ry for at levere en fantastisk og interaktiv køreoplevelse. Den nye generation vil fortsætte dette mønster takket være den lavere vægt og længere akselafstand.

Ligesom tidligere generationer vil den nye model blive produceret på SEAT fabrikken i Barcelona. I alt er 1,2 millioner Leon’er blevet solgt til dato siden den første model blev introduceret i 1999.

James Muir bekræftede også, at den nye Leon bliver en familie af biler, som byder på forskellige varianter: “For første gang nogensinde vil Leon udvides til at omfatte en tre-dørs og en Sports Tourer version. De nye modeller vil appellere bredere og række længere ind i segmentet, “forklarede han.

Den nye Leon kommer på gaden i den travleste periode i SEAT selskabets historie. SEATs produkt offensiv har indtil nu set introduktionen af den nye Mii, samt en forfrisket Ibiza. Og lige efter den nye Leon introduceres også den nye Toledo fem-dørs sedan, som også vises i sin endelige udgave i Paris.

Den nye Leon bliver introduceret i Danmark i januar 2013, og lidt efter ser den nye Toledo dagens lys i Danmark.

Lukket for kommentarer

Indlæg navigation