Shell og elbiloperatøren CLEVER i nyt samarbejde

BMW i3 Concept Coupe

Fremover vil man også kunne tanke el på Shell servicestationer. Det er resultatet af en ny aftale som elbiloperatøren CLEVER netop har indgået med Shell. Med aftalen opstiller CLEVER hurtiglade-stationer på udvalgte Shell servicestationer. Dermed giver Shell, som det første benzinselskab, bilisterne mulighed for også at tanke strøm til elbilen.

Aftalen mellem Shell og CLEVER består i etablering af hurtiglade-stationer, der passer til alle elbiler på markedet, på 15 attraktive Shell stationer, bl.a. i Helsingør, Hellerup, København, Vejen, Aalborg og Silkeborg. Den første ladestation til elbiler åbner den 1. december i år på Shells servicestation i København SV.

CLEVER står for etablering og drift af de nye ladestationer, der vil indgå i CLEVERs landsdækkende ladenetværk.

Samarbejde skaber ny energi

Både hos CLEVER, der længe har ønsket at etablere ladestationer ved tankstationer, og hos Shell sætter man pris på det nye samarbejde. “CLEVER sætter ladeinfrastruktur op sammen med stærke facilitetspartnere, der har attraktive placeringer på steder, hvor man kan benytte sig af andre faciliteter, mens man tanker bilen. Shell viser samtidig, at de gerne vil være med til at skabe gode rammer for alle bilister, også de der vælger elbilen,” siger Lars Bording, adm. direktør i CLEVER.

“Samarbejdet med CLEVER om infrastruktur til el- og hybridbiler er med til at åbne vores servicestationer. Vi ønsker, at Shells servicestationer skal være attraktive og interessante for alle bilister uanset drivmiddel. Og selvom vores kerneforretning fortsat er benzin og diesel, tror vi på, at vi i de kommende år vil se flere hybridbiler og elbiler på de danske veje, “siger Regitze Reeh, kommunikationsdirektør i Shell.

Attraktive placeringer

CLEVER står bag Danmarks største landsdækkende ladenetværk af både 22kW og 50kW hurtiglade-stationer og arbejder hele tiden for at udbygge ladenetværket med hurtiglade-stationer, som kan oplade en elbil på omkring en halv time.

Samarbejdet med Shell giver CLEVER mulighed for at sætte ladestationer op på en række attraktive placeringer i bl.a. Nordsjælland og på servicestationer nær motorvejen, hvor folk i forvejen er vant til at “tanke op”.

“Shells historie i Danmark går 100 år tilbage, og vi har derfor haft en stor andel i udbygningen af den infrastruktur til benzin- og dieselbiler, som vi i dag tager for givet som bilister. Vi har altid fulgt med udviklingen, og derfor er det også naturligt for os at åbne for opladningsmuligheder til el- og hybridbiler. Med CLEVER har vi en fået samarbejdspartner med stor erfaring med infrastruktur til elbiler,” siger Regitze Reeh.

En ny fremtid for elbilen
Det nye samarbejde sker samtidig med, at bilproducenter som VW og BMW for alvor satser på elbilen. Blandt andet med præsentation af deres nye elbil-modeller på biludstillingen IAA i Frankfurt.

“Danskerne har gode forudsætninger for at køre elbil. Vi har relativt korte afstande, en veletableret ladeinfrastruktur og med samarbejdet med Shell vil det blot blive endnu nemmere at være elbilist i Danmark,” siger Lars Bording.

Lukket for kommentarer

Indlæg navigation