Skiferien er billigere i lejebil

Volkswagen Passat

Lad din egen bil stå, og lej en fabriksny bil i stedet. Overraskende tal fra FDM viser nemlig, at en fabriksny udlejningsbil oftere er billigere at køre på ferie i.

En stor del af danskerne vælger kør-selv-løsningen, når de drager af sted på skiferie. Ifølge Danmarks Statistik foregår hver fjerde af danskernes udenlandsferie i bil, og det er med god grund, for når børnene skal med, ender bilen oftest med at være billigere end både fly og tog. Bilferien er traditionelt den billigste og mest praktiske, uanset om destinationen hedder Trysil eller Tignes.

En hurtig søgning på momondo.com (foretaget den 23. september 2013) viser til eksempel, at en flyrejse for 4 personer fra Kastrup til Innsbruck og retur i uge 7 til næste år kan gøres for ca. 10.000 kr. Dertil kommer udgifter til bl.a. fragt af ski og enten lejebil, bus eller tog den sidste vej til destinationen. Så den samlede pris kan sagtes løbe op i 14.000 kr. eller mere.
Prisen for en kør-selv-ferie i egen bil er ganske vist svær at fastsætte præcist, da man skal tage højde for bl.a. brændstof, slitage, værditab, forsikringer og ejerafgift. Men ifølge FDM’s vejledende beregninger udgør den gennemsnitlige pris pr. kørt kilometer i f.eks. en Ford Focus stationcar 3,40 kr. – altså kun 8.840 kr. tur/retur for de ca. 1.300 km, som de fleste skisportsdestinationer i Norge, Sverige og Alperne kan nås indenfor.

Lejebilen er den billigste vej til skistedet
Men turen kan faktisk gøres endnu billigere. Med en lejebil slipper man for alle de skjulte omkostninger som bl.a. værditab og vedligehold. Når man lejer bil til skiferien, skal man kun forholde sig til prisen for billeje og brændstof. Og bilen kan sagtens lejes hos et biludlejningsselskab i Danmark og køres til udlandet, uanset om skiferien går til Sälen eller Hemsedal i nord eller St. Moritz, Canazei eller Saalbach i syd.

De 1.300 km tur/retur i førnævnte Ford Focus stationcar med et benzinforbrug på ca. 13 km/l koster ca. 2.400 kr. i brændstof. En bil i den størrelse kan hos Avis Biludlejning i Danmark lejes for 670 kr. om dagen. Lejer du således f.eks. i 9 dage, så du endda også får en ekstra dag på ski eller til at pakke bilen, bliver den samlede pris for lejebilen 8.430 kr. (6.030 kr. for lejebil og 2.400 kr. for benzin).
Har du ikke brug for en stor stationcar, koster de mindre biler helt ned fra 535 kr. pr. dag.

Danskerne lejer gerne bil til skiferien
Hos Avis Biludlejning mærker man en stigende efterspørgsel på lejebil til skiferien. Den fabriksnye udlejningsbil er samlet set den billigste løsning, og det er især den større fleksibilitet til en lavere pris, der tiltaler danskerne. Man kan køre direkte til destinationen uden at skifte transportmiddel, rejsetidspunkterne bestemmer man selv, der er ingen ventetid i lufthavne, ingen baggagegebyrer osv.

“Vi kan se en klar stigning i antallet af udlejninger til skiferien, og vi regner med at have fuldstændigt udsolgt i de største skiferieuger”, forklarer Kasper Gjedsted, Administrerende Direktør for Avis Biludlejning i Danmark.

Lukket for kommentarer

Indlæg navigation