SKODA Octavia kåret som Årets Bil 2014

Skoda Octavia 2014

SKODA Octavia er netop kåret som Årets Bil 2014 af motorjournalisternes forening i Danmark – MKD. Skoda Octavia vandt den spændende og prestigefyldte pris foran Mazda 3 og Peugeot 308 som de nærmeste konkurrenter.

Formand for MKD, Mikkel Thomsager, gav følgende begrundelse for kåringen af Skoda Octavia: ”Masser af plads i bagagerummet og på bagsædet. Fine køreegenskaber, godt sikkerhedsudstyr og rige muligheder for at kombinere udstyr og motorer. Og så er prisen i orden.

” Hos SKODA er direktør Henrik Blom også særdeles stolt over den flotte kåring. ”Octavia er blevet særdeles godt modtaget af vores kunder, og derfor er vi ekstra glade for, at vigtige meningsdannere som motorjournalisterne nu også peger på Octavia som en fortjent vinder titlen som Årets Bil 2014.”

Årets Bil er i øvrigt en titel, som Skoda Octavia har vundet én gang tidligere – nemlig tilbage i 1997.

Årets Bil juryen, der i år bestod af 24 medlemmer af Motorjournalisternes Klub Danmark – MKD, gennemtestede i alt 24 nye biler ved banekørsel på Jyllands-Ringen og landevejskørsel på vejene i Midtjylland.

Årets Bil 2014 kan fås fra kr. 199.000 for en 1.2 TSI 86 hk med Active udstyr. Skoda Octavia fås i et bredt modelprogram, der tilbyder kunderne 5 forskellige benzinmotorer og 3 forskellige dieselmotorer. Alle motorer, bortset fra 1.2 TSI 86 hk, benytter sig af GreenTec teknologien med eksempelvis start/stop-system og genvinding af bremseenergien, der forbedrer brændstoføkonomien og reducerer CO2-udslippet.

Ønskes mere udstyr kan man vælge udstyrsniveauet Ambition for en merpris på kr. 15.000. Det højeste udstyrsniveau, Elegance, er muligt for yderligere kr. 25.000 på toppen af Ambition-prisen. Alle priser er ekskl. leveringsomkostninger og eventuelt laktillæg. Det komfortable DSG gearskifte koster kr. 20.000 i tillæg.

Familiebilen SKODA Octavia er særdeles veludstyret – selv fra laveste udstyrsniveau. Eksempelvis har Skoda Octavia aircondition, el-ruder foran, el-indstillelige og opvarmede sidespejle og varme i forsæderne samt kørecomputer og splitbagsæde som standard. Sikkerheden er i top med hele 9 airbags samt antiudskridningssystemet ESC og de innovative nyheder Multikollisionsbremse og Kollisionsforberedelsessystem, der også er standard i den nye Skoda Octavia. Skoda Octavia fik de maksimale 5 stjerner i Euro NCAPs nyeste kollisionstest.

Den nye Skoda Octavia er bygget på den koncernfælles MQB platform, der har gjort det muligt for SKODAs ingeniører at arbejde med den indvendige del i den nye generation Skoda Octavia, så den nyeste model er rummelig som aldrig før. Det betyder endnu mere plads til både fører og passagerer, og et af klassens største bagagerum rummer nu helt op til 610 liter og 1.740 liter med nedfældede bagsæder. Octavia fås også som en rummelig stationcar med klassens største bagagerum til en merpris på kr. 15.000. Især rummeligheden blev fremhævet af motorjournalisterne og var en væsentlig del af motivationen bag tildelingen af titlen som Årets Bil 2014.

Der kører i dag 38.118 Skoda Octavia på danske veje, og Årets Bil 2014 har i mange år været en af de bedst sælgende biler i den mellemste klasse for familiebiler.

Lukket for kommentarer

Indlæg navigation