Smugkig på Volvo’s nye fabrik i Chengdu

Volvo S60 Polestar Concept

Repræsentanter for international presse har været i Kina, for at få et smugkig på det, der skal blive Volvo’s første kinesiske samlefabrik i Chengdu. Så snart de kinesiske myndigheder har givet grønt lys, begynder fabrikken at producere Volvo S60L, der har længere akselafstand end en almindelig Volvo S60 og er specielt rettet mod det kinesiske marked.

Opførelsen af fabrikken i Chengdu markerer en vigtig milepæl for Volvo Cars i Kina. Kina er verdens største bilmarked og Volvo’s andet hjemmemarked, og en udvidelse af virksomheden dér er et vigtigt led i Volvo’s langsigtede strategi og forretningsplan, hvis mål er et globalt salg på 800.000 biler om året.

Volvo undergår store forandringer, og her spiller Chengdu-fabrikken en vigtig rolle, idet den markerer næste skridt i implementeringen af virksomhedens globale vækststrategi, og afspejler Volvo’s fortsatte arbejde med at øge aktiviteterne og opnå højere vækst i Kina.

Fabrikken ligger på en 500.000 m2 stor grund sydvest for Chengdus bymidte i et område der er kendetegnet af økonomisk og teknologisk udvikling. Ved udgangen af 2013 forventer man en medarbejderstab på omkring 1.100 personer. Fabrikkens årlige produktionskapacitet er 120.000 biler, hvilket svarer til en samlebåndshastighed på 30 biler i timen med arbejde i toholds-skift. Volvo’s produktions- og kvalitetsstandarder har været grundlaget ved opførelsen af den nye fabrik, og det sikrer, at Volvo’er, der ruller ud fra anlægget i Chengdu, har samme høje kvalitet, som de europæisk producerede.

For øjeblikket er Chengdu-fabrikken i gang med en række forproduktionsbiler, som i løbet af tredje kvartal finpudses yderligere, således at man er klar til almindelig serieproduktion i fjerde kvartal i år.

Lukket for kommentarer

Indlæg navigation