Subaru igen totalt overlegen i Tyskland

Subaru Forester
I den store årlige undersøgelse blandt tyske bilejeres tilfredshed med deres bilvalg foretaget af ADAC, Tysklands svar på FDM, befæster det Japanske mærke Subaru sin position som absolut bedste bilmærke. Man skal langt ned af listen for at finde de af danske motorjournalister højt besungne tyske mærker. Således er Porsche bedste tyske mærke med en 8. plads, mens BMW og Audi er nummer 15 & 16 og selveste Volkswagen roder nede på en 28. plads.

 

I langt de fleste biltests i det danske mediebillede, bliver de tyske bilmærker rost til skyerne og henviser konkurrenterne til de efterfølgende pladser når de sammenlignes. Anderledes ser det til gengæld ud når man spørger de mennesker der rent faktisk køber bilerne og ejer dem, og kører i dem dagligt over længere perioder. I den sidste dugfriske undersøgelse fra Tyske ADAC, er trenden lige modsat den skrevne presse. De bedste biler kommer generelt fra Japan BASTA. I Top 10 er 6 mærker Japanske, og allerøverst finder man Subaru, nu for 4. gang i træk.

 

Noget kunne tyde på at den Japanske fabrik har fundet opskriften på hvad der gør bilejere glade for deres biler, for også i Sverige har de – generobret førstepladsen for ejerglæde (iht. Autoindex 2009). En af de helt store faktorer er helt sikkert at driftsikkerheden for en Subaru er blandt de bedste i verden, og man er da naturligt tilfreds med sin bil, når den aldrig eller sjældent fejler noget.

 

I weekenden kan danskerne selv mærke efter, da den helt nye Subaru Outback har Danmarkspremiere. Outback er tredje generation i klassen af såkaldte crossovers, – en klasse som flere af de øvrige bilfabrikanter siden har kastet sig over. Bilen er allerede introduceret på den anden side af Atlanten i USA og blev kort efter udnævnt til SUV of the Year af magasinet Motor Trend, for sine fine egenskaber uanset hvilket vejr eller hvilke veje den bliver udsat for.

 

 

Hente ADACs ranking liste som PDF fil her: http://www.subaru.dk/images/nyheter/2009/091104/adac_rank.10.2009.pdf

 

Hente og læs mere om udviklingen af ADACs undersøgelser 2003-2009 som PDF fil her:
http://www.subaru.dk/images/nyheter/2009/091104/adac_udvikling.2003-2009.pdf

Lukket for kommentarer

Indlæg navigation