Suzuki nyheder kører længere på literen

Suzuki Alto, Splash og Swift

Med benzinpriser, der ligger omkring de 13 kroner pr. liter, kan man hurtigt føle sig lidt ”snydt”, når benzinstanderen lander på 6 – 700 kroner, hver gang der tankes. Og benzinudgifterne fylder da også mere og mere på privatbudgettet. Når de fleste eksperter samtidig spår, at benzinpriserne vil fortsætte den stigende tendens de næste mange år, vil der være rigtigt mange penge at spare ved at vælge en bil, der kører langt på literen. Og her er Suzukis brede program af benzinøkonomiske biler et godt sted at starte. Fx med de nyeste udgaver af Alto og Splash der kører 29% længere pr. liter end den gennemsnitlige bil i Danmark (se note). Det svarer til, at der kan spares ca. 150 kroner, hver gang bilen tankes. Og kører man i dag i en bil, der kun klarer en 13-14 km/l, vil besparelsen være endnu større.

Suzuki Alto. Mikrobil med 5 døre og 23,3 km/l. Fra kr. 84.990

Den nye Suzuki Alto er en lille og handy bil i mikroklassen, der byder på god plads på forsæderne. Som standard er Suzuki Alto udstyret med 5 døre, hvilket gør anvendeligheden af bilen i dagligdagen meget større. Den letløbende 1.0 motor med 68 hk er en lille teknisk perle med både DOHC, 12V og dobbelt VVT system, der sørger for, at motoren hele tiden trækker vejret på den mest effektive måde. EU-normen ved blandet kørsel er oppe på hele 23,3 km/l og CO2-udslippet er på kun 99 gram/km. Modellens energipil er derfor mørkegrøn, og den halvårlige ejerafgift er på kun 280 kroner. Til en pris, der starter lige under de 85.000 kroner, får man god valuta for pengene i en Suzuki Alto, der flere gange er blevet kåret som Danmarks billigste bil at eje. Den byder på fuld sikkerhedspakke med 6 airbags, ESP system og bremseassistent, ligesom servostyring, lakerede kofangere og højdejusterbart rat også er standard. Et trin op i udstyrsniveau giver endvidere detaljer som el-betjente sideruder foran, fjernbetjent centrallås og splitbagsæde – og prisen er her et godt stykke under de 100.000 kroner. Aircondition og cd-radio højtalere står på udstyrslisten for GL Aircon modellen, og den nye GLX topmodel byder blandt andet på flotte alu-fælge og tågelygter foran.

Suzuki Splash. Mini-mpv til kr. 109.990 og 21,3 km/l

Går man en klasse op i Suzuki modelprogrammet, møder man Suzuki Splash modellen, der i disse dage introduceres i en kraftigt ansigtsløftet udgave. Størrelsesmæssigt ligger den i sin egen klasse, midt imellem de helt små mikrobiler og de lidt større supermini’er. Og med sit mpv-agtige design tilbyder Suzuki Splash en behagelig høj siddeposition, hvilket både giver et godt trafikoverblik samt nemme ind- og udstigningsforhold. Bilens længde er øget med 6 cm, og fronten er i den forbindelse ændret radikalt. Den nye og markante kølergrill og de skarpere linjer på kofangeren og kølerhjelmen får nu Suzuki Splash modellen til at fremstå med et mere moderne og dynamisk udtryk. Bagkofangeren er også nydesignet, og det samme er sædebetrækket.

Suzuki Splash kommer i to motorvarianter. En 1.0 med DOHC med dobbelt VVT og 68 hk, der nu kører 21,3 km/l (EU norm), og en 1.2 4-cyl motor med 94 hk, der ligeledes er med DOHC og VVT-system og klarer flotte 19,6 km/l. Begge modelvarianter hører til i energiklasse A og 1.0 modellen koster kun kr. 280 i halvårlig ejerafgift. Udsalgspriserne holdes på samme attraktive niveau som før ændringerne, og en Suzuki Splash 1.0 med GL udstyr fås derfor fra kr. 109.990. Og selvom prisen er lav, er udstyrslisten lang. Fx følger udstyr som ESP system, 6 airbags, el-betjente sideruder for, fjernbetjent centrallås, sædevarme, informationsdisplay med visning af benzinforbrug og udendørstemperatur, 15” hjul samt splitbagsæde med til prisen.

Få op til 20.000 for den brugte bil

Ved køb af en ny Suzuki Alto i forbindelse med åbent hus arrangementet tilbyder Suzuki forhandlerne en indbytningspris på op til 20.000 kroner (Alto GLX model). Denne indbytningspris gælder for maks. en brugtbil og kan gives som kombination af rabat på den nye Suzuki Alto og købspris på den indregistrerede brugte bil. Så velkommen hos landets Suzuki forhandlere i weekenden den 9. – 10. juni, hvor de nye modeller står klar til nærmere øjesyn og testkørsel.

Lukket for kommentarer

Indlæg navigation