Suzuki SX4 S-Cross kampagne – intropris 219.990 kr

Suzuki SX4 S-Cross

I dag er crossover-bilerne i vækst på alle markeder – især i Europa, hvor de vinder frem på bekostning af mere traditionelle familiebiler. Suzuki SX4 S-Cross er en stor og spændende nyhed i crossover-klassen. Den står højt på hjulene, og designet udstråler styrke og alsidighed som en SUV.

Samtidig indeholder den alle familiebilens gode egenskaber som personvognskomfort, rummelighed og ikke mindst en klasseledende økonomi. Den billigste version fås for kun 219.990 kr. Dermed holder Suzuki traditionen i hævd med at tilbyde lidt mere end konkurrenterne for de samme penge.

Kan rumme det hele
Suzuki SX4 S-Cross er 430 cm lang, og dermed hører den hjemme i den såkaldte mellemklasse, hvor mange af køberne er familier med behov for gode siddepladser og et godt, stort bagagerum. Kabinen i Suzuki SX4 S-Cross er stort anlagt med fem gode sæder, og takket være den lange akselafstand på 260 cm er der rigeligt med benplads på bagsædet. Samtidig har Suzuki SX4 S-Cross et af de største bagagerum i klassen. Hele 430 liter betyder, at der er plads til hele familiens ferieoppakning. Skulle dette ikke være nok, kan ryglænene justeres en smule fremad, hvilket giver ekstra ti liter. Denne facilitet findes dog ikke i den billigste variant. Går turen til byggemarkedet, kan splitbagsæderne lægges ned, så der fremkommer et næsten plant lastrum på 1.269 liter. Gulvet i lastrummet byder i øvrigt på en finesse i form af en dobbelt bund. Ved at løfte gulvpladen åbner man et ekstra opbevaringsrum til f.eks. en taske og paraplyen.

Flot økonomi
Motorerne passer godt til danske forhold og udviser klasseledende brændstoføkonomi. Suzuki SX4 S-Cross fås med en optimeret benzinmotor og en sej diesel. Til benzinudgaven er Suzuki er gået målrettet efter en meget favorabel indgangspris på 219.990 kr. Motoren er på 1,6 liter og yder 120 hk. Den er koblet sammen med en 5-trins manuel gearkasse, men fås også med et komfortabelt, trinløst automatgear (CVT), der kun har et beskedent merforbrug. CVT-gearet tilbyder også manuelt gearskifte ved hjælp af skifteknapper – såkaldte “paddles” – der sidder bag rattet. Med manuel gearkasse er EU-normen 18,5 km/l og 125 gram CO2/km, hvilket udløser en halvårlig ejerafgift på kun 560 kr. Og med CVT-gear er EU-normen 18,2 km/l og ejerafgiften den samme. Den nyudviklede, kraftige dieselmotor er af commonrail typen og udstyret med VGT (Variable Geometry Turbo) for optimering af moment, forbrug og partikeludledning. Ligesom benzinmotoren yder den 120 hk, men er her koblet sammen med en 6-trins manuel transmission. Med sin højtryksturbolader yder den et solidt moment på hele 320 Nm ved så lavt et omdrejningstal som 1.750 o/m. Sammen med en høj gearing betyder det uanstrengt ferie- og motorvejskørsel. EU-normen er 23,8 km/l og 110 gram CO2/km, hvilket svarer til en halvårlig ejerafgift på 1.380 kr. og priserne i dieselprogrammet begynder ved 252.990 kr.

Nedarvet køreglæde
I udviklingen af Suzuki SX4 S-Cross har Suzuki trukket på sine mangeårige erfaringer fra udvikling af SUV’er og køreglade kompaktbiler. Suzuki SX4 S-Cross er således lagt op med en fast undervogn og direkte styring. Lidt i stil med det, der har gjort Swift-modellen så populær. Køreegenskaberne er da også finpudset på de europæiske veje af de samme folk, som var med i udviklingen af Suzuki Swift. De kraftige motorer spæder i øvrigt godt til køreglæden.

Højt sikkerhedsniveau
Suzuki SX4 S-Cross’ strukturelle sikkerhed er tilgodeset med et stift og let karrosseri af højstyrkestål. Dertil kommer som standard 7 airbags, antiudskridning (ESP), elektronisk fordeling af bremsekraften (EBD), bremseassistent (BAS) og automatisk dæktrykskontrol (TPMS). Suzuki SX4  S-Cross modellen crash-testes af det uafhængige institut EuroNcap, og resultatet offentliggøres i november, hvor Suzuki-fabrikken forventer de maksimale fem stjerner.

Masser af komfortudstyr
Oven i sikkerheden har Suzuki doseret et godt mål af komfortudstyr. Udstyrsniveauerne hedder GL, GL+, GLS og GLX. Allerede på niveau GL er der f.eks. aircondition, fartpilot med hastighedsbegrænser, el-spejle med varme, fjernbetjent centrallås, Hill-Hold-system samt højde- og længdejusterbart rat. GL-niveauet omfatter også højdejusterbare og opvarmede forsæder, el-betjente sideruder for og bag samt et ratbetjent musikanlæg med fire højttalere, der kan fodres med toner fra radioen, CD-afspilleren eller en ekstern afspiller via USB-indgangen. For ekstra 20.000 kr. kommer man op på GL+-niveau, hvor der bl.a. er to-zoners klimaanlæg, 16-tommers alufælge og nøglefri adgang med trykknap-start. Over GL+-niveauet findes de to luksusversioner GLS og GLX. GLS-modellen er udstyret med en verdensnyhed i form af et stort el-betjent panorama-soltag med en lysning på hele 100 x 56 cm, så også bagsædepassagererne får fuld fornøjelse af soltaget. Til GLS-udstyret hører desuden 17-tommers alufælge og Bluetooth-funktion i radioen. Bluetooth findes også i GLX-versionen, der i øvrigt er kendetegnet ved f.eks. xenon-forlygter, LED-kørelys og parkeringssensor for og bag.

Mulighed for 4WD
Suzuki følger en mangeårig tradition om at tilbyde sine modeller med et både alsidigt og avanceret firehjulstræk. Til Suzuki SX4 S-Cross er der udviklet et nyt 4WD-system ved navn “AllGrip”. Det er kendetegnet ved lav vægt og har således kun marginal indflydelse på bilens brændstofforbrug. AllGrip-modellerne fås til en merpris på kun 45.000 kr. Systemet er fuldt elektronisk og arbejder sammen med bilens forskellige elektroniske kontrolsystemer. Det sikrer øget fremkommelighed, men også en højere aktiv sikkerhed, da AllGrip samarbejder med udskridningssystemet ESP og den elektriske servostyring for at afværge farlige situationer og hjælpe føreren med at holde den rette kurs. AllGrip kobler selv firehjulstrækket til, når det er nødvendigt, men det kan også indstilles til mere sportslig kørsel eller til kørsel under forhold, hvor der kræves mere fremkommelighed som f.eks. mudder og sne.

Danmarkspremiere på Suzuki SX4 S-Cross
Suzuki SX4 S-Cross har danmarkspremiere hos de danske Suzukiforhandlere over alt i landet i weekenden den 5. – 6. oktober. Med konkurrencedygtige priser fra 219.990 kr. er der store forventninger til den spændende nye familiebil, som slår nye toner an i crossover-klassen med stor motorkraft, godt med plads, masser af køreglæde og en flot økonomi.

Lukket for kommentarer

Indlæg navigation