Toyota GT86 køre oplevelse

 GT86

Anders Blichfeldt, forsanger i Big Fat Snake, fik 100 timer i selskab med den køreglade sportsvogn Toyota GT86. En oplevelse han sent vil glemme -og et tabt hjerte for dét, han selv betegner som det sjoveste stykke legetøj.

Vækkeuret var stillet til at ringe tidligt søndag morgen. Anders Blichfeldt, forsanger i Big Fat Snake, havde nemlig sportsvognen Toyota GT86 holdende i indkørslen. En rød sag med boxermotor med 200 hestekræfter og et så lavt tyngdepunkt, at selv en anden berømt og markant dyrere køremaskine PorscheCaymann må kaste håndklædet i ringen. Og så har GT86 et baghjulstræk, der kan få solen til at skinne på den mest regnfulde dag.

Toyota har sat den populære musiker stævne og lånt ham sportsvognen Toyota GT86 i 100 timer til test for at finde ud af, om det er en bil for ham. Vurderet efter smilet efter adskillige både korte og længere køreture i den lave sportsvogn, er bilen mere end godkendt.

“Den er skide sjov at køre i,” udbryderAnders Blichfeldt begejstret og knuger bilnøglerne et par sekunder ekstra i hånden, inden han afleverer dem tilbage.

Han har helt fra teenageårene interesseret sig særligt for biler og teknik, og hans drømsom 15-årig var at køre motorcros. Karrierevejen blev som bekendt dog en noget anden, men interesseren for de to-og firehjulede køretøjer er stadig intakt.

Rosende ord om GT86

Inden testen af den sjove sportsvogn GT86 havde Anders Blichfeldt trevlet internettet igennem for at undersøge, hvad det var for en bil, hanskulle teste. Han fandtkun rosende ordfra både udenlandske og danske medieri sin søgen

“Faktisk blev jeg lidt skuffet, da jeg satte bilen i gang. Men da jeg første gang røg over 6.000 omdrejninger, og bilen for alvor togfat, var jeg solgt. Det er det sjoveste stykke legetøj for voksne mænd,” siger Anders Blichfeldt.

Musikerens kørselsbehov appellerer just ikke til en sportsvogn. Han skal ofte have op til seks personer med -enten når han kører med sin kone og fire børn, eller når han med resten af medlemmerne i bandet Big Fat Snake skal ud og spilleet sted i Danmark.

“Så fungerer en sportsvogn ikke. Hvis jeg købte en, skulle den stå i garagen, og så kunne jeg tage den fremengang imellem, når jeg ville have det sjovt. Den er bygget helt kompromisløs og er uden tvivl den sportsvogn, Toyota nogensinde har bygget,der kører allerbedst,” mener Anders Blichfeldt.

Testbilen var udstyret med integreret navigation og et godt lydanlæg. Det kunne forsanger i Big Fat Snake dog godt have undværet.I musikerens ører er boxermotoren i sig selv rigelig lydkulisse, når den rammerde høje omdrejninger,og smilet er størst.

“Når man kører motoren ud i omdrejningerne, er det alligevel ikke til at høre så meget andet end lyden fra boxermotoren. Og sådan skal det være. Alt andet ville have været en skuffelse,” siger Anders Blichfeldtog advarer samtidig om, at man som ejer af GT86 får svært ved at sove længe søndag morgen.

“Bilen er helt klartallersjovest at køre på små veje og uden trafik. Så jeg stodtidligt opom søndagen og fik mulighed for virkelig at teste bilen. Der opdagede jeg for alvor, hvor gennemført og sjov den er,” smiler Anders Blichfeldt.

Toyota GT86 koster normalt fra 539.997kr., men flere Toyota-forhandlere tilbyder i øjeblikket særlig attraktiv privatleasing fra 4.395 kr. per måned eller et beskatningsgrundlag ved erhvervsleasing fra 332.674 kr.

 

 

Lukket for kommentarer

Indlæg navigation