Volkswagen viser den nye Touareg

VW Toureg

Volkswagen viser fremtidens SUV-visioner, nemlig Touareg debuterer med hybridteknologi. Volkswagens Touareg er slanket med 208 kg og sparer op til 20 procent brændstof

Volkswagen har netop vist den helt nyudviklede og dermed den teknisk mest innovative „VW” i mærkets mangeårige historie. Den nye Touareg nyfortolker SUV-tanken bl.a. med et motorprogram, der er op til 20 procent mere brændstoføkonomisk end forgængerens og med et bredt udvalg af sikkerheds- og assistentsystemer
Som noget helt nyt præsenterer Volkswagen også en hybridversion af Touareg, der med et brændstofforbrug på 12,2 km kan måle sig med de fleste benzindrevne SUV´er. Touareg Hybrid kan køres op til 50 km på el og dermed helt undlade at udlede CO2. På dieselsiden viser Touareg V6 TDI med et gennemsnitligt forbrug på 13,5 km/l, sig som segmentets mest brændstoføkonomiske bil. Begge versioner Touareg Hybrid og Touareg V6 TDI, hører til de mest brændstoføkonomiske biler fra den store SUV-klasse, der er bygget i Europa.

Nutidens SUV – lettere, mere økonomisk og aerodynamisk

Som tilfældet også var med den mindre Tiguan satser Volkswagen også med den nye Touareg konsekvent på bæredygtighed. Første grudforudsætning for dette var at gøre den nye Touareg væsentlig lettere end forgængeren. Volkswagen har trimmet Touareg og har kunnet reducere vægten med hele 208 kg.

Anden forudsætning: Designerne har opnået en betydeligt bedre cw-værdi, hvilket betyder luftmodstandskoefficienten og er et udtryk for bilens aerodynamik. Ud over finarbejdet med at optimere karosseriet, er den væsentlige ændring, at den nye Touareg er lavere end forgængeren. Sammen med frontdesignet, der tydeligt bærer Volkswagens nye design-DANN markerer disse tiltag det nye udtryk på Touareg.

Tredje forudsætning: Samtlige motorer er seriemæssigt udstyret med en 8-trins automatisk gearkasse og har, sammenlignet med forgængeren, et beskedent brændstofforbrug, der er optimeret med op til 2 liter mindre forbrug pr. 100 km.

SUV til alle vejforhold – firhjulstræk i to versioner

Igen af hensyn til brændstofforbruget har Volkswagen modificeret firhjulstrækket på den nye Touareg. I grundversionen – 4Motion- har alle Touareg et firhjulstræk med selvspærrende torsendifferentiale (dvs, at bilen kan klare en stigning på op til 31 grader). Sammenligneligt med udstyrsversionen Track&Field hos Tiguan, fås den nye Touareg med et Offroad-program, der ved et enkelt tryk på en knap får bilens ABS, EDS og ASR til at tilpasse sig det aktuelle terræn, aktiverer en bjergnedkørsels-assistent og det automatiske gear tilpasser sig ligeledes.

Alternativt kan Touareg V6 TDI fås med en Terrain-Tech-Pakke, der bla. via et reduktionsgear og et midter- og bagakseldifferntiale, der kan spærre 100 procent, formår at overvinde stigninger på op til 45 grader.

Hverdags-SUV – mere plads og flere innovationer

Volkswagen har ikke blot gjort Touareg lettere og mere økonomisk, men også gjort bilen til en endnu bedre allrounder. Benpladsen bagi er forbedret, sæderne er mere komfortable og selve interiøret er generelt blevet mere funktionelt. Bagsæderne kan således forskydes med 16 cm i længden og hældningen på ryglænet kan ligeledes indstilles. Bagsædet kan på få sekunder lægges ned og dette sker helt elektronisk. Dermed åbenbarer der sig et bagagerum på hele 1.642 l. Som standardudstyr følger en 6,5″ stor touchscreen hvorfra radio-, cd- og infotainmentsystemet let håndteres.

Håndbremsen i den nye Touareg er elektronisk, som det kendes fra Passat. Motoren (kun i V6-versionen) slukker automatisk når der holdes stille og aktiveres igen, når føreren slipper bremsen (Start-Stop-System). Bagklappen kann, via fjernbetjening i nøglen indstilles til at åbne og lukke automatisk. Det store panorama soltag sørger for lys – også på grå dage. Den nye Touareg fås med Area Wiev – et ennovativt system, der via fire kameraer afsøger Touaregs umiddelbare omverden og er dermed med til at højne sikkerheden. Sikkerheden i Touareg er optimeret på yderligere fronter, bl.a. fås den nye Touareg med hele ni airbags. Lane Assist sikrer, at vejbanen følges og Side Assist advarer mod vejbaneskift, såfremt bagvedliggende kørertøjer er for tæt på eller nærmer sig med faretruende hastiged. Den automatiske distanceregulering, ACC med integreret Front Assist bremser i nødstilfælde bilen og strammer sikkerhedsbælterne automatisk. Bi-Xenonlygterne med Dynamic Light Assist læser den modkørende trafik og regulerer fjernlyset, således at modkørende trafikanter ikke blændes.

Her ud over vil den nye Touareg have udstyrselementer fra Volkswagen Individuals helt nye label “Exclusive”. Fx kan Touareg bestilles med 19″ letmetalfælge (Girona) og eksklusivt håndsyet læderindtræk.

Touareg – det bedste fra to verdener

Indtil nu har Volkswagen udleveret rundt regnet 500.000 Touareg af første generation. Med god komfort, sportslige køreegenskaber, avantgardistisk design og eksellent kvalitet tilbyder Touareg det bedste fra to verdener: hverdagen og eventyret, onroad og offroad. Dette koncept lever den nye generation af Touareg til fulde op til: en perfekt allrounder, der vil kunne opleves hos udvalgte Volkswagen forhandlere fra ultimo maj.

Lukket for kommentarer

Indlæg navigation