Volvo bremser nu automatisk for cyklister

Volvo V60

Da Doug Speck, Senior Vice President Marketing, Sales and Customer Service hos Volvo Car Group, tirsdag rullede ind på scenen i Geneve på en cykel, rullede han samtidig en verdensnyhed ud – en banebrydende sikkerhedsteknologi, som opdager og bremser automatisk, hvis en cyklist svinger ud foran bilen.

Den nye funktion er en videreudvikling af Volvo’s allerede eksisterende Pedestrian Detection teknologi, som i den nye, udbyggede form har fået navnet Pedestrian and Cyclist Detection with full auto brake. Fremover bremser Volvo’er med Pedestrian Detection også for cyklister.

“Som en af de førende inden for bilsikkerhed, har vi været først på banen med teknologier, der opdager og bremser automatisk for forskellige objekter, lige fra første generation bremseassistance i 2006 til Pedestrian Detection with full auto brake i 2010,” siger Doug Speck.

Modvirker uheld
Ifølge uheldsstatistikker er omkring halvdelen af de cyklister, der bliver dræbt i trafikken i Europa, involveret i en kollision med en bil – et tal, det nye Volvo-system har potentiale til at nedbringe.

Ny, avanceret software, der inkluderer hurtigere bearbejdning af de situationer, systemer opfanger, har gjort det muligt at udvide den nuværende Pedestrian Detection teknologi, så den også omfatter cyklister.

“Vores løsninger til at undgå påkørsel af bløde trafikanter er unikke i bilindustrien. Ved at dække flere og flere objekter og situationer forstærker vi vores førerposition inden for bilsikkerhed. Vi bevæger os hele tiden fremad mod vores langsigtede vision om at udvikle biler, der ikke kolliderer,” fastslår Doug Speck.

Automatisk opbremsning
En cyklist i samme vejbane, der slingrer ud foran bilen, er en uheldstype, Pedestrian and Cyclist Detection with full auto brake adresserer. Teknologien kan fås til Volvo V40, Volvo S60, Volvo V60, Volvo XC60, Volvo V70, Volvo XC70 og Volvo S80 fra midten af maj måned.

Det avancerede sensorsystem scanner området foran bilen. Hvis en cyklist, der bevæger sig i samme retning, pludselig svinger ud foran den bagfra kommende bil, og risikoen for en kollision er overhængende, lyder en alarm, og systemet tilfører fuld bremsekraft.

Bilens hastighed har stor betydning for udfaldet af en påkørsel. Lavere hastighed betyder væsentligt lavere risiko for alvorlige skader.

Kombination af kamera og radar
Pedestrian and Cyclist Detection with full auto brake består af en radarenhed, der er indbygget i bilens kølergrill, et kamera, der sidder foran bakspejlet indvendig og en central styringsenhed. Radarens opgave er at opdage objekter foran bilen og fastslå afstanden til dem. Kameraet identificerer, hvilke objekter der er tale om. Takket være totrins radarens brede vinkel, bliver fodgængere og cyklister opdaget tidligt. Højopløsnings-kameraet gør det muligt at identificere fodgængere og cyklisters bevægelsesmønster. Den centrale styringsenhed overvåger og vurderer løbende trafiksituationen.

Det automatiske bremsesystem kræver, at både radar og kamera bekræfter objektet. Derefter gør den avancerede sensorteknologi det så muligt at tilføre fuld bremsekraft omgående, hvis det er nødvendigt. Teknologien omfatter også køretøjer, der kører i samme vejbane.

Større fornyelse og lavere CO2 udledning
På Volvo’s pressekonference i Geneve præsenterede svenskerne det nye modelprogram, som inkluderer nye udgaver af Volvo S60, Volvo V60, Volvo XC60, Volvo V70, Volvo XC70, Volvo S80 og Volvo V60 Plug-in Hybrid.

Endvidere kan den nye Volvo V40 nu fås i en D2 udgave (115 hk) med manuel gearkasse og CO2 udledninger på blot 88 g/km, hvilket svarer til et brændstofforbrug på 3,3 l/100 km (30,3 km/liter).

“Ved at skære yderligere seks gram af CO2 udledningen bekræfter vi endnu engang vores førende stilling, når det gælder forbedringer i brændstoføkonomien,” slutter Doug Speck.

Lukket for kommentarer

Indlæg navigation