Volvo-design a la Thomas Ingenlath

Volvo Concept Coupe inside

Thomas Ingenlath er Senior Vice President Design hos Volvo Car Group, og hans arbejde har i over et år været en af de bedst bevarede hemmeligheder i bilindustrien. Til nu, vel at mærke.

”Volvo Cars havde allerede undergået en hastig forandring, da jeg sluttede mig til selskabet i 2012. Mit team og jeg har haft fokus på at fortolke designsproget på en ny måde. En måde, som vil være med til at styre dette store mærke i den ønskede retning,” siger Thomas Ingenlath.

Og her er Thomas Ingenlath’s måde at udtrykke Volvo Cars’ nye designretning på:

Hvorfor Volvo?
”Alle, der kender mig godt, ved, at Volvo er et perfekt match til mig. Jeg har aldrig været en såkaldt crowd-pleaser med hang til hurtige og højtråbende design. Jeg er eftertænksom og kan lide at udforske de intellektuelle elementer, der gemmer sig under overfladen. Hvis man gør det på den rigtige måde, følger æstetikken af sig selv”.

”Volvo-mærket er personorienteret og er også exceptionelt stærkt forbundet med sine rødder. Det er spændende at skabe et nyt designsprog, som både går hånd i hånd med de etablerede mærkeværdier og som styrer mærket hen imod en repositionering som gennemslagskraftigt premium mærke”.

Hvordan ser du på skandinavisk design?
”Eftersom Volvo er det eneste tilbageværende bilmærke i Sverige, er vi pr. definition den eneste bilproducent, der kan skabe originalt skandinavisk design. Udfordringen er, at ramme en nutidig, eftertragtelsesværdig fortolkning”.

”For mig er skandinavisk design set med Volvo’s øjne uløseligt forbundet med de værdier, der kendetegner det svenske samfund, og den måde værdierne kommer til udtryk på. Vores tilgang går videre end blot at videreformidle skandinaviske designobjekter og –signaturer i vores biler. Vores opgave er at forstå ånden, og den grundlæggende tillid, der præger de skandinaviske samfund og gør skandinavisk design så specielt. Det er det, vi skal indarbejde i vores bildesign”.

Hvad er din tilgang?
”Det er vigtigt at forstå, at skandinavisk design kun er attraktivt, hvis det er baseret på håndværksmæssig præcision og fokus på detaljen. Omhyggelig udførelse og aldrig svigtende kvalitet er nødvendigt, hvis man vil kvalificere sig til bilindustriens ”Premier League”.

Forklar det nye designsprog
”Efter min mening har Volvo’s design altid udstrålet en vis autoritet. Vores mål er at udvide denne rolige, intelligente og stærke side af mærket til også at omfatte kraft, modernitet og udtryksfuldhed, og dét gør den nye Volvo Concept Coupé med al tydelighed”.

”Udendørs aktiviteter er en vigtig del af den svenske livsstil. Vi fortsætter med at videreudvikle Volvo’s stærke bånd til type for aktiviteter med mere eftertryk på nutidighed. Det handler om at få funktionalitet til at blive en følelsesmæssig oplevelse. På samme måde som en eksklusiv gåsedunsjakke fornemmer man at vores biler er sofistikerede og har en underliggende styrke og brugbarhed”.

”Kreativitet er en væsentlig drivkraft i det svenske samfund. Det inkluderer design og teknologi, såvel som mode, musik og den kunstneriske scene. Her henter vi inspiration, når vi skal skabe en ny form for luksus, der samtidig er inden for rækkevidde. Vores fremtidige biler kommer til at vise, at der findes nye, spændende måder at udtrykke den svenske sjæl på”.

Hvilke muligheder giver den nye Scalable Product Architecture designerne?
”Den nye arkitektur gør det muligt for os at skabe de store proportioner, der er vigtige for at opnå et førsteklasses udseende. Afstanden fra instrumentpanel til foraksel er større end nogen anden arkitektur, jeg har arbejdet med tidligere, og det placerer os blandt de førende premium mærker, når det gælder størrelsen”.

Hvilke er de mest fremtrædende nye designsignaturer?
”Alle stærke varemærker har brug for noget, der gør dem visuelt unikke. I fremtidige Volvo’er bliver det det karakteriske jernmærke i den ”flydende” grill flankeret af de T-formede DRL lygter. Den større
motorhjelm ,” taljen”, der udspænder en elegant bue hen langs hele bilen og den skarpere profil, der er forbundet med de nye baglygter, er andre vigtige designsignaturer. De bidrager alle til en selvsikker udstråling. Overordnet set skal designet være enkelt, både ind- og udvendig; dét er stærkt forbundet med den skandinaviske livsstil”.

Hvad med interiøret?
”Vi vil fortsat indarbejde premiumfornemmelsen i den nye Volvo V40. Den nye instrumentering med en stor, touch-screen i centerkonsollen gør det muligt at fjerne næsten alle kontakter, og den form for enkelhed går perfekt i tråd med vores skandinaviske designarv. Den giver rene overflader, der gør, at vi kan levere en interiøroplevelse i ny luksusudformning”.

”Ved at blande klassiske, håndforarbejdede elementer med iøjnefaldende og overraskende detaljer, agter vi at leve op til Volvo-mærkets løfter om at give kunderne en følelse af at være noget helt specielt”.

Lukket for kommentarer

Indlæg navigation