Volvo introducerer V40 Cross Country – alsidig og udtryksfuld crossover

Tilbage i 1997 banede Volvo vej for et helt nyt segment med V70 Cross Country. Nu, 15 år senere, introducerer svenskerne den nye Volvo V40 Cross Country, der med sit unikke mix af robust fremtoning og udtryksfuld elegance løfter premium c-segmentet op på et helt nyt plan.

“Den nye V40 Cross Country, der bygger på arven fra V70 Cross Country i 1997, er designet til bilister, der kan lide et strejf af eventyr i deres dagligdag,” siger Lex Kerssemakers, direktør for Product Strategy & Vehicle Line Management hos Volvo Car Corporation. “Og når man har brug for en pause fra bylivet, er den i stand til at transportere én på eventyr – og retur. Bjergene skal man dog selv bestige”, fortsætter Kerssemakers.

Alsidig crossover
Mens Volvo’s XC-modeller fornøjet spiller med musklerne, fremstår V40 Cross Country på samme tid elegant og robust med en række unikke detaljer, der er en del af det stilfulde design.

“Der er tydelig forskel på Volvo’s XC og Cross Country modeller. XC modellerne har en unik karrosseristil, der inkluderer højere kørestilling. Cross Country modellerne er crossover versioner af vores dynamiske stationcars og hatchbacks,” forklarer Lex Kerssemakers. Han siger videre: “Når det gælder køredynamik, står V40 Cross Country på spring for at udkonkurrere sine mest sportslige konkurrenter. Den har en attraktiv blanding af sportslige egenskaber og komfort”.

V40 Cross Country er 40 mm højere end en almindelig V40, hvilket betyder, at føreren sidder højere, ligesom det giver en robust, alsidig aura, der understreges af en række unikke Cross Country detaljer:

- Hjul i samme størrelse som Volvo V70 med op til 19″ fælge.
- Fronten har en mørk kofanger, lodretstående kørelys og en grill, hvis formgivning er inspireret af tavlen i en bikube.
- Formgivne, kontrastskabende karrosseripaneler.
- Integreret designpanel på kofangeren bagpå.

Elegant premium crossover
Den 5-dørs, 5-personers premium crossover har raffinerede, off-road inspirerede detaljer som f.eks. den sorte højglanslister rundt om ruderne, bakspejlets sorte indfatning og de elegante rails på taget.

“V40 Cross Country fastholder stilen fra V40 ved at integrere designets robuste aura med omhyggelig fokus på detaljerne. Den har en udadvendt, udtryksfuld karakter som stiller den fordomsfri eventyrer en herlig oplevelse i udsigt,” siger Simon Lamarre, chef for eksteriør design på V40 Cross Country.

Farvetema kobber og brun
Indvendig genspejles Raw Cobber introduktionsfarven i kontrastsyningerne – og Raw Cobber kan understreges endnu mere, hvis man vælger Copper Dawn paneler i centerkonsollen. Læderindtrækket kan fås i fem forskellige udgaver, der inkluderer kontrastfarven Espresso Brown.

“Vores kunder er individualister, så vi vil godt kunne tilbyde dem rige muligheder. Uanset, hvad interiør kunderne vælger, er udtrykket det samme, som bilens eksteriørfarve,” siger Maria Uggla, der har ansvaret for design af farver og materialer til den nye V40 Cross Country.

“De to-tonede indtræksalternativer er det, man skal vælge, hvis man vil have det mest individuelle look. Der er masser af muligheder. Mørk elegance? Skandinavisk lyst? Sportslig og robust? Man behøver bare finde ud af, hvilket interiør, der matcher ens personlighed bedst,” fortsætter Maria Uggla.

Alsidighed til oplevelserne
V40 Cross Country er alsidig nok til, at oplevelseselskende kunder kan tage både venner og grej med på eventyr.

Det todelte 40/60 bagsæderyglæn kan let nedfældes. Bagagerummet kan udstyres med et praktisk, hængende bagagenet. Et blødt sikkerhedsnet kan tilkøbes og en udgave i stål kan fås som ekstraudstyr.

Bilen kan udstyres med et to-niveau-gulv i bagagerummet. Det giver adskillige nyttige muligheder:

- Klap det op – og få en holder til indkøbesposerne
- Klap det væk – og få størst mulig plads til bagagen
- Plant gulv – til lange genstande
- Flip det – til beskyttelse og maksimalt volumen

Passagersædet foran kan fældes fremad, så der bliver endnu mere plads.

Foruden de to permanente holdere har ekstra-gulvet integrerede holdere til indkøbsposer. Mellem det øverste og nederste gulv er der et skjult opbevaringsområde.

Tilbehørsprogrammet indbefatter en lastrumsmåtte med indbygget organiser, som sikrer og holder styr på mindre genstande. Endvidere en bagagerumsopdeler, en fastgøringssele og to rails i gulvet.

Smart opbevaring
Under armlænet er der opbevaringsrum til CD’er og andre små genstande. Endvidere tilslutning til enten USB/iPod eller AUX afhængig af, hvilket lydanlæg der er valgt. Man kan tilkøbe justerbart armlæn, som giver ekstra støtte til føreren. To kopholdere og et 12V el-udtag er integreret i konsollen foran armlænet.

Handskerummet inkluderer plads til to flasker eller dåser, som afkøles af kold luft fra det elektroniske klimaanlæg.

Andre bekvemme detaljer:

- Højdejusterbare nakkesøtter på forsæderne og på bagsædets midterste plads.
- Holder til en kuglepen i handskerummet.
- Bekvem opbevaringsplads under instrumentpanelet, på forsædehynderne, på forsædernes ryglæn og på ydersiden af forsæderne.

En anden smart detalje til vinteroplevelserne er det specielt udviklede, drænede opbevaringsrum til en isskraber i begge dørpaneler foran.

Syv forskellige lysvalg
Lyset indvendig giver følelsen af, at man befinder sig i et teater, og LED belyser strategiske områder. Føreren kan nyde en rød-til-blå skala, der tilpasser lyset efter temperaturen indvendig – eller vælge mellem syv andre temaer. Læselyset foran og bagi kan dæmpes.

Mulighed for firehjulstræk
V40 Cross Country i T5 benzinturbo udgaven har firehjulstræk, så den kan komme endnu bedre frem i al slags vejr og på alle vejtyper.

Den femcylindrede 2,5 liter T5 motor yder 254 hk med 400 Nm drejningsmoment, inkl. 40 Nm overboost til rådighed ved acceleration. Modellen har automatgear, hvor acceleration fra 0-100 km/timen klares på 6,1 sekunder. Brændstofforbruget er 7,8 liter/100 km svarende til 12,8 km/literen (EU kombineret).

Endvidere T4, en 1,6 liter GTDi motor med 180 hk og max. drejningsmoment 270 Nm incl. 30 Nm overboost. Brændstofforbruget er 5,5 liter/100 km svarende til 18,8 km/literen. Det svarer til en CO2 udledning på 129 g/km.

Smidig Powershift gearkasse
T5 udgaven leveres med en sekstrins automatgearkasse, mens T4 kan fås enten med den automatiske, sekstrins Powershift gearkasse eller en sekstrins manuel gearkasse.

Powershift fungerer i princippet som to parallelle, manuelle gearkasser med separate koblinger – et system, der skifter gear hurtigt og brændstofbesparende.

Brændstoføkonomiske dieselmotorer
Den femcylindrede, 2,0 liter D4 turbodiesel er optimeret til brændstoføkonomisk køreglæde. Den yder 177 hk og har 400 Nm drejningsmoment over et bredt omdrejningsområde. Acceleration fra 0 til 100 km/timen tager 8,3 sekunder med automatgearkassen (8,6 med den manuelle). Brændstofforbrug og CO2 udledninger er 4,4 liter/100 km (22,7 km/literen) og 117 g/km med en manuel gearkasse og 5,2 liter/100 km (19,2 km/literen) og 137 g/km med automatgearkassen (EU kombineret).

Desuden fås en 2,0 liter D3, der yder 150 hk med 350 Nm drejningmoment.

Begge turbodieseler kan fås med en sekstrins automatgearkasse eller en sekstrins manuel gearkasse.

D2 med CO2 udledninger på kun 99 gram/km
CO2 udledningerne i D2 udgaven af V40 Cross Country er i toppen af klassen med 99 g/km – svarende til et brændstofforbrug på blot 3,8 liter/100 km (26,3 km/literen). 1,6 liter dieselmotoren yder 115 hk med 285 Nm drejningsmoment incl. 15 Nm overboost. D2 motoren kombineres med en sekstrins manuel gearkasse med start-stop funktion.

Start-stop over hele linien
Alle motorvarianter har start-stop og regenerering af bremseenergi, uanset om de har manuel- eller automatgearkasse.

Hill Descent Control
For at gøre de mere behageligt at køre i kuperet terræn er T5-udgaven af V40 Cross Country med firehjulstræk udstyret med Hill Descent Control. Systemet kontrollerer bilens hastighed automatisk, når man kører ned ad stejle veje. V40 Cross Country har også en praktisk Hill Hold funktion, der gør det lettere at starte, hvis man holder på en bakke.

Fokus på Europa og Kina
Volvo regner med at sælge 17.000 enheder om året af den nye Volvo V40 Cross Country. Halvdelen europæiske kunder og cirka 30 procent til kinesiske købere.

V40 Cross Country skal bygges på Volvo’s fabrik i Gent, Belgien, hvor produktionen starter i løbet af november måned i år.

Lukket for kommentarer

Indlæg navigation