Volvo nedbringer el-bilers opladningstid til 1½ time

 

Volvo tester lige nu en ny kviklader til el-biler, der bringer opladningstiden ned på 1½ time. Den nye lader arbejder seks gange så hurtigt som de indbyggede ladere, der anvendes i dag.

“Vi ved, at kunder til el-biler har brug for korte opladningstider og lang rækkevidde. Jo hurtigere en el-bil kan oplades, jo mindre betyder det, at den har en begrænset rækkevidde, eftersom man så kan oplade den hurtigere i løbet af dagen. Og har man ikke 1½ time til rådighed, er blot 30 minutters opladning nok til at man kan køre 80 kilometer mere,” siger Lennart Stegland, direktør i Volvo’s afdeling for systemer til el-drift.

Verdens første indbyggede 3-fasede lader

Den nye lader skal installeres og vurderes i en række Volvo C30 el-biler. 22 kW kvikladeren er den første i verden, der fungerer på basis af 3-faset forsyning, og som samtidig er lille nok til at kunne monteres i en el-bil. Det giver bilejeren to muligheder:

- 30 minutters opladning i et 3-faset udtag med 32A giver bilen en rækkevidde på 80 km. En fuld opladning tager 1½ time. 

- I en almindelig, 3-faset, 230 V husholdningskontakt er ladetiden 8-10 timer.

“Brugeren kan ‘tanke’ strøm på batteripakken en eller flere gange i løbet af dagen. Det betyder, at bilen får en væsentlig længere daglig rækkevidde samtidig med, at driftsomkostningerne er lavere sammenlignet med en bil med konventionel drivline,” forklarer Lennart Stegland. “Når kunderne får flere daglige køretimer til rådighed, bliver el-bilen bedre egnet som firmabil både i den private og den offentlige sektor”.

Lukket for kommentarer

Indlæg navigation