Volvo S60 Polestar Concept

Volvo S60 Polestar Concept

Med tanke på den glamour, der kendetegner den amerikanske vestkystby, kan man så forestille sig et bedre sted at præsentere Volvo S60 Polestar Concept end Los Angeles Auto Show? Næh, ikke når man ved, at den 508 hk kraftmaskine, bygget af Volvo’s officielle partner Polestar er den mest glamourøse og lynhurtige konceptbil, Volvo nogensinde har lagt navn til.

“Det her er Polestars fortolkning af Volvo S60,” siger Christian Dahl, der har grundlagt og står i spidsen for Polestar. “Vi har udviklet den med tanke på, hvad vi selv går rundt og drømmer om og velvidende, at vores drømme deles af mange andre aktive bilentusiaster”.

Men tag ikke fejl, S60 Polestar Concept er eksotisk på sin helt egen måde – raffineret og med kontante køreegenskaber. Al denne teknologi resulterer i en køreoplevelse i særklasse og unik for Volvo.

“Da vi gik i gang med projektet, tog vi udgangspunkt i en almindelig Volvo S60 og lod den være platform for en potentiel racerbil. Kulminationen af det arbejde indgik i designet af S60 Polestar Concept,” forklarer Jan Andersson, chefingeniør hos Polestar.

S60 Polestar Concept giver den ægte Volvo-køreoplevelse med høj ydelse og suveræne køreegenskaber. Den sekscylindrede turbo-rækkemotor er tunet, så den har væsentligt højere ydelse og moment. Sammenlignet med Polestar Concepts 508 hk og 575 Nm drejningsmoment virker T6 motorens 304 hk og 440 Nm i den almindelige produktionsbil nærmest beskedne.

Kombinationen af det lavere, bredere og forstærkede chassis, et optimeret Haldex firehjulstræk og Öhlins undervogn gør bilen unik, både hvad angår ydelse og på de lange ture.

Ifølge Robert Dahlgren, racerkører hos Volvo Polestar, “er det helt uden sammenligning den mest imponerende “almindelige” Volvo, jeg nogensinde har kørt. Og den rigtige Volvo-ånd er ikke gået tabt”.

Polestar har været Volvo’s partner inden for motorsport og effektoptimering siden 1996. Den svenske virksomhed leverer optimeringssoftware til relevante nye og brugte Volvo’er. Softwaren kan købes og installeres hos autoriserede Volvo-forhandlere. Læs mere om Polestar Performance på http://www.polestar.se/

Kort om teknikken i Volvo S60 Polestar Concept
- Volvo T6 sekscylindret rækkemotor
- 0-100 km/t: 3,9 sekunder
- Tophastighed over 300 km/timen
- 508 hk / 6500 o/min.
- 575 Nm / 5500 o/min.
- Max. o/min.: 7100
- Ombygget topstykke og forbrændingskamre
- Ombygget indsugningsmanifold og luftindtag
- Garret 3171 turbo
- Ferrita 3,5″ udstødningssystem i rustfrit stål

Lukket for kommentarer

Indlæg navigation