Volvo V60 hybrid – 0-100 km/timen på 6,1 sekunder

Hos Volvo mener man, at en bil med eldrift skal være lige så sikker som enhver anden ny Volvo-bil, og det afspejler sig nu i de nyeste Euro NCAP resultater, hvor den nye Volvo V60 Plug-in Hybrid har opnået højeste score nogensinde for en bil af sin art. De fem stjerner i testen, som inkluderede en frontal offset kollision ved 64 km/timen, viser, at V60 Plug-in Hybrid har samme høje sikkerhedsniveau som Volvo’s standard V60. “Sikkerhedsstandarderne er de samme for alle vores produkter. Euro NCAP resultatet viser, at V60 Plug-in Hybrid har samme høje sikkerhedsniveau som standardbilen,” siger Jan Ivarsson, chef for Safety Strategy & Requirements hos Volvo Car Group.

Det europæiske institut Euro NCAP præsenterer en samlet bedømmelse af hver af de bilmodeller, instituttet tester. Separate tests udføres i fire underkategorier, som ligger til grund for en samlet bedømmelse. Detaljeret information om de forskellige tests, og resultaterne kan ses på www.euroncap.com.

 

Unikt syn på sikkerhed

Integrationen af batteripakken og den vægtforøgelse, denne medfører, har stillet særlige krav til sikkerheden under udviklingen af V60 Plug-in Hybrid. Strukturen er ændret og forstærket for at skabe kontrolleret deformation og dermed en høj grad af sikkerhed. Batteripakken i V60 Plug-in Hybrid er godt indkapslet og placeret under bagagerumsgulvet.

 

“Som alle vores nye bilmodeller har også Plug-in Hybrid gennemgået et omfattende testprogram i udviklingsfasen,” forklarer Jan Ivarsson. “Det indbefatter crashtests med forskellig belastning som f.eks. kollisioner forfra, fra siden og bagfra. Alle med henblik på at sikre, at også batteriteknologien lever op til vores strenge sikkerhedskrav. V60 Plug-in Hybrid har selvfølgelig også Volvo’s aktive sikkerhedsfunktioner som City Safety og Collision Warning with full Auto Brake and Pedestrian Detection”.

Udsolgt på forhånd

Produktionen af den nye V60 Plug-in Hybrid er i fuld gang, og de første 1.000 “Pure Limited” modeller var udsolgt allerede før de nåede ud til forhandlerne. Efter den første produktion af biler til modelår 2013, sætter Volvo produktionen af Plug-in Hybrid op til 4.000-6.000 biler i modelår 2014 – og ordrebøgerne er allerede godt fyldt op.

Volvo V60 Plug-in Hybrid er resultatet af et tæt samarbejde mellem Volvo Car Group og det svenske el-forsyningsselskab Vattenfall. De to selskaber har finansieret udviklingen i fællesskab.

Tre biler i én

I kraft af bilens tre køreindstillinger – Pure, Hybrid og Power – behøver føreren i V60 Plug-in Hybrid ikke gå på kompromis når han/hun kører. I Hybrid er brændstofforbruget blot 1,8 l/100 km (55,5 km/l) og CO2 udledningen 48 g/km (NEDC kørecyklus). 

Endvidere kan føreren vælge at køre op til 50 kilometer på elektricitet med nul udledning fra afgangsrøret eller lade diesel- og el-motoren løse opgaven i fællesskab, hvilket giver bilen 215 + 70 hk, 440 + 200 Nm drejningsmoment og en acceleration fra 0-100 km/timen på 6,1 sekunder.

Lukket for kommentarer

Indlæg navigation