Volvo XC90 er stadig en af de sikreste biler

Volvo XC90 kampagne

Da Volvo i 2002 introducerede Volvo XC90, gav svenskerne SUV-klassen en ny sikkerhedsdimension. Nu, mere end ti år senere, giver IIHS (U.S. Institute for Highway Safety) Volvo XC90 2014 Top Safety Pick+ og placerer den dermed som en af de sikreste biler på markedet.

”IIHS-resultatet understreger, at der er hold i vores førende position på sikkerhedsområdet. Og den helt nye Volvo XC90, der bliver introduceret i 2014, får flere nye sikkerhedsdetaljer, som bringer os tættere på vores mål om, at i 2020 må ingen komme alvorligt til skade eller blive dræbt i en ny Volvo. Den langsigtede vision er, at biler slet ikke kolliderer,” siger Thomas Broberg, Senior Safety Advisor hos Volvo Car Group.

Volvo XC90 Top Safety Pick+ resultaterne viser, hvordan modellen klarer sig i en begrænset frontal offset test; en testtype, der genskaber det, der sker, når en bils forreste hjørne rammer et andet køretøj eller en genstand, som f.eks. et træ – en alvorlig kollision. I testen rammer 25 procent af fronten på førersiden en 5 fod (152,4 cm) høj, fast barriere med 64 km/timen.

Banebrydende frontstruktur
Mens det har været nødvendigt at ændre mange biler for at opnå gode resultater i den begrænsede frontal offset test, har Volvo XC90 bevaret samme grundlæggende strukturelle design, siden den blev introduceret i 2002.

”Vores frontstruktur og sikkerhedsbur er opbygget af en blanding af forskellige stålkvaliteter. Det nyeste IIHS testprogram viser, at vores patenterede løsning er exceptionelt stærk i kollisioner. Lignende strukturelle principper og blanding af stålkvaliteter indgår i alle nuværende Volvo-modeller, og teknologien bliver videreudviklet i den kommende, helt nye Volvo XC90,” forklarer Thomas Broberg.

Volvo XC90 er den tredje Volvo-model, der får Top Safety Pick+ hæderen, siden IIHS i 2012 udvidede testprogrammet til også at omfatte small overlap beskyttelse. Tidligere har Volvo S60 og Volvo XC60 fået opnået højeste score i det nye testprogram.

Lukket for kommentarer

Indlæg navigation