Volvos nye Drive-E drivlinefamilie

Volvo S60 Polestar Concept

Med den nye, firecylindrede, to-liters Drive-E drivlinefamilie tilbyder Volvo kunderne et mix af køreegenskaber og lave CO2 udledninger, der er i verdensklasse. Volvo S60 T6 med 306 hk og den nye, otte-trins automatgearkasse er den første bil i dette segment, der med forbrændingsmotoren alene yder over to hk pr. gram CO2 – og D4 med 181 hk og manuel gearkasse er den første dieselbil med den ydelse i Premium D-klassen med CO2 udledninger under 100 g/km.

”Da vi udviklede vores Drive-E drivliner, lovede vi at give køreglæden en ny dimension. Den officielle, europæiske NEDC certificering bekræfter nu, at vi giver konkurrenterne baghjul, når det gælder ydelse kontra CO2 udledninger,” siger Derek Crabb, Vice President Powertrain Engineering hos Volvo Car Group.

Med 306 hk og CO2 udledninger på 149 g/km (15,6 km/liter) er Volvo S60 T6 den første bil i segmentet, hvor føreren får over to hk pr. gram CO2.

Benzinmotor med kompressor og turbo
Den nye, firecylindrede, to-liters T6 motor har både kompressor og turbo. Kompressoren forstærker den nederste del af momentkurven, og får motoren til at føles som en betydeligt større sugemotor. Den mekanisk forbundne kompressor går i gang omgående ved lave omdrejninger, mens turboladeren træder til, når airflowet opbygges.

”Vi har skabt en række mindre, mere intelligente motorer med momentkurver, der giver spændende køreegenskaber sammenlignet med motorer med flere cylindre. Samtidig fortsætter vi med at reducere brændstofforbrug og CO2 udledninger,” fortsætter Derek Crabb.

Også Volvo S60 T5 med 245 hk og den nye otte-trins automatgearkasse er særdeles konkurrencedygtig. CO2 udledningerne er nede på 137 g/km, hvilket giver et brændstofforbrug på 5,9 liter/100 km (16,9 km/literen).

Diesel bedst i klassen med 99 g CO2/km
Volvo S60 D4 med 181 hk og manuel gearkasse har klassens laveste CO2 udledninger på blot 99 g/km med et brændstofforbrug på 3,8 liter/100 km (26,3 km/liter). En Volvo V60 D4 med op til 17” hjul med dækbegrænsning bryder også gennem 100 gram barrieren med NEDC certificerede CO2 udledninger på 99 g/km.

Drive-E dieselmotorerne er udstyret med verdensnyheden i-ART teknologi med trykfeedback fra hver enkelt indsprøjtningsdyse i stedet for den traditionelle enkelte tryksensor i common rail.

Hver indsprøjtningsdyse har en lille computer foroven, som overvåger indsprøjtningstrykket. På basis af denne information sikrer det selvjusterede i-ART system, at den ideelle mængde brændstof indsprøjtes under hver forbrændingscyklus.

”Kombinationen af et indsprøjtningstryk på 2.500 bar og i-ART teknologi giver kunden en motor med høj ydelse, bedre brændstoføkonomi og væsentlig lavere udledninger. Det er et gennembrud, der kan sammenlignes med, da vi i 1976 opfandt lambda sonden til katalysatoren,” siger Derek Crabb.

Forberedt til el-drift
Allerede fra starten er Drive-E motorerne forberedte til fremtidig el-drift. Deres kompakte størrelse gør, at el-motoren kan monteres foran eller bag i bilen. Batteripakken får sin plads midt i bilen.

”Den succes, vores Volvo V60 Plug-in Hybrid har, viser, at man sagtens kan få både køreglæde og lave udledninger, og vi har allerede bekræftet, at den helt nye Volvo XC90 bliver introduceret i 2014 med en benzin Plug-in Hybrid som toppen af kransekagen,” slutter Derek Crabb.

Lukket for kommentarer

Indlæg navigation