Ny indsprøjtningsteknologi i Volvo’s nye VEA motorer

Volvo XC70

Volvo’s nye motorfamilie VEA (Volvo Engine Architecture) bliver introduceret til efteråret med verdens første i-ART teknologi, der er med til at nedbringe brændstofforbruget i de nye dieselmotorer.

Ved hjælp af tryk-feedback fra de enkelte indsprøjtningsdyser i stedet for den konventionelle løsning med en enkelt tryksensor i common rail gør i-ART det muligt kontinuerligt at overvåge og tilpasse brændstofindsprøjtningen i hver enkelt cylinder.

“At forøge common rail-trykket til hele 2.500 Bar og samtidig supplere med i-ART teknologien, kan vi vist godt tillade os at kalde andet trin i dieselrevolutionen. Det er et gennembrud, der kan sammenlignes med, dengang vi i 1976 opfandt den lambda sonde til katalysatoren. Det er en unik opfindelse fra Volvo,” siger Derek Crabb, direktør for Powertrain Engineering hos Volvo Car Group.

“For oven har hver dyse en lille computer, der overvåger indsprøjtningsprocessen. Ved hjælp af denne information sikrer det selvjusterbare i-ART system, at den ideelle mængde brændstof indsprøjtes i de enkelte cylindre under hver forbrændingscyklus”, fortsætter Derek Crabb.

Kombinationen af højere indsprøjtningstryk og i-ART teknologi giver kunderne en motor med bedre brændstoføkonomi, væsentligt lavere emissioner, høj ydelse og en kraftfuld lyd.

Introduceres til efteråret
Volvo introducerer den nye Volvo Engine Architecture til efteråret. Samtidig med VEA introducerer Volvo en ny, ottetrins automatgearkasse, der løfter køreegenskaberne og sænker brændstofforbruget.

Common rail til diesel og direkte indsprøjtning til benzin er standard i det kommende, modulbaserede program af diesel- og benzinmotorer.

Forskellige grader af turboladning giver fleksibilitet nok til at dække hele spektret af motorer lige fra de mest brændstofeffektive til kraftmaskinerne med ydelse og drejningsmoment til overflod. For at imødekomme de mange forskellige kundebehov, får visse motorer ekstra ydelse ved hjælp af elektrificering eller anden spydspidsteknologi.

“De nye drivliner forbedrer køreegenskaberne i kraft af deres hurtige og samtidig smidige reaktionsevne samt ottetrins automatgearkassens harmoniske funktion,” siger Derek Crab.

Vores firecylindrede motorer har højere ydelse end konventionelle sekscylindrede, og de har lavere brændstofforbrug end den nuværende firecylindrede generation. Og oven i alt det bringer elektrificering os op i det ydelsesområde, der kendetegner dagens V8′ere,” slutter Derek Crabb.

De nye motorer skal bygges i Sverige på Volvo’s højteknologiske motorfabrik i Skövde.

Lukket for kommentarer

Indlæg navigation